Aktuelt

 • – Arkitekter trenger kunnskap om retorikk

  14.08.2017

  Dette sier Josefin Karlsson, arkitekt hos Sweco i Göteborg. Hun har i sitt eksamensarbeid ved Chalmers undersøkt arkitekters syn på kunnskap om retorikk, og nylig utgitt boken "Retorikens kraft - hur arkitekter talar med beställare."

 • Vi lever alle i ett og samme rom

  14.08.2017

  Da grunnleggerne av arkitektkontoret SANAA tegnet samtidskunstmuseet i Kanazawa (Japan), ville de myke opp grensene mellom inne og ute. De unngikk unødig skarpe skiller mellom private og offentlige soner. Snart kommer seniorarkitekt Lucy Styles i SANAA til Arkitekturdagen i Oslo for å fortelle mer om de sensitive overgangene i SANAAs arkitektur.

 • NAL på Arendalsuka 2017

  12.08.2017

  - Arkitektur er samfunnsutvikling. Dette er NALs hovedbudskap på Arendalsuka. NALs president Alexandria Algard medvirker i fire arrangementer.

 • Skole og aktivitetshus i Våler - vinner er kåret

  11.08.2017

  Det er kåret en enstemmig vinner i konkurransen om ny skole og aktivitetshus i Våler. Kommunen inviterer til premieseremoni 24. august kl. 18.00 på Våler ungdomsskole.

 • Høstens første kurs er rett rundt hjørnet

  11.08.2017

  Det er mye kunnskap å hente for både erfarne arkitekter og nybegynnere i høstens kursprogram i NAL. Denne høsten tilbyr NAL mer enn 20 kurs og arrangementer innenfor en rekke ulike tema, i tillegg til to studieturer. De fleste av kursene er egenutviklede, men vi drar veksel på medlemmer med spesialkunnskap og knytter til oss eksperter på ulike felt. Start høsten med å bli oppdatert og få ny kunnskap!

 • Disse skal tegne miljøvennlige boliger på Fornebu

  06.07.2017

  OBOS Fornebu har nå valgt ut fire arkitektkontor/arkitektteam som inviteres til å delta på den begrensete arkitektkonkurransen om 700 FutureBuilt-boliger på OBOS delområde 9.4 på Fornebu.

 • Programmet for Arkitekturdagen 2017 er nå klart

  05.07.2017

  Både nasjonale og internasjonale foredragsholdere er invitert, og det er utelukkende arkitekter innen de tre arkitekturfagene som skal forelese og belyse årets tema. I arkitektursalongen introduseres flere fag som skal gi oss nye perspektiver.

 • NAL etablerer lokalforeningsteam

  05.07.2017

  NAL har opprettet et lokalforeningsteam på fem personer som skal være et bindeledd mellom administrasjonen i Oslo og lokalforeningene. Målet er blant annet å sikre bedre informasjonsflyt mellom NAL-administrasjonen og lokalforeningene. Dessuten skal teamet bidra til et tettere samarbeid mellom NALs ulike lokalforeninger — en åpen dialog og tettere kontakt.

 • God sommer

  04.07.2017

  NAL ønsker alle medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god sommer.

 • Arkitekturdagen + 2017 = Estetikk + fest = Festetikk

  04.07.2017

  For å toppe Arkitekturdagen inviterer vi til en sanselig og innholdsrik arkitekturfest i direkte forlengelse av dagprogrammet.

 • De 20 finalistene til Arkitekturprisen 2017

  03.07.2017

  Se hvem som er nominert til Arkitekturprisen 2017. Finalelisten inneholder en stor variasjon i typer prosjekter; bygg-, landskaps- og interiørprosjekter. De har geografisk spredning og består av både offentlige og private bygg. Noen er omtalt tidligere og noen vil for mange være nye.

 • Nye lokalforeningsledere i OAF, BAF, TeAF og ØAF

  03.07.2017

  Her presenteres de nye lokalforeningslederne for å synliggjøre engasjementet lokalt. Flere lokalforeninger har skiftet ledere og styre denne sommeren og vi skal presentere alle de nye. I første runde har vi snakket litt med de nyvalgte lokalforeningslederne Joakim Skajaa (OAF), Lars Clementsen (BAF), Ida Næss Haakanes (TeAF) og Germund Wibe (ØAF).

 • La oss vinne skjønnheten tilbake

  30.06.2017

  Møt arkitekten som ledet arbeidet med å tegne Juvelen. Hun mener at skjønnheten er verdt å kjempe for. Emma Jonsteg er en av foredragsholderne på Arkitekturdagen 21. september.

 • Se konkurranseutkastene til Kjøpmannsgata

  30.06.2017

  Trondheim kommune har nå lagt alle de innkomne konkurranseutkastene ut på en egen nettide.

 • Snø

  30.06.2017

  Kan bysnøen bli noe annet enn et problem vi forsøker å skuffe unna – kan snøen bli noe som kan bidra positivt til både vinter- og sommerbyen? Et nytt masterkurs i arktisk landskapsarkitektur ved AHO/UiT har undersøkt hvordan snøen kan bli en ressurs for bylandskapet.

 • Ny museumskonkurranse!

  29.06.2017

  Etter sommerferien blir det utlyst ny åpen arkitektkonkurranse om museumsbygg. Denne gangen nytt museumsbygg for Norsk Skogfinsk Museum på Svullrya, Grue Finnskog.

 • 36 som vil tegne OBOS Fornebu delområde 9.4

  29.06.2017

  Det kom inn 36 søknader innen fristen til den kommende konkurransen om utvikling av OBOS sitt delområde 9.4 på Fornebu. Søknadene kom fra arkitektmiljøer fra Norge, Danmark, Finland, England.

 • Adapt og Lysning er vinnerne av plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal

  29.06.2017

  Syv prosjekteringsgrupper har deltatt i konkurransen, og i mai leverte de sine løsningsforslag. En jury på ni medlemmer har vurdert konkurransebidragene og har nå kåret to vinnere. De to vinnerne skal nå gå inn i forhandlinger med Statsbygg, frem til en endelig vinner velges ut i oktober.

 • Mange muligheter i redaksjonen i Arkitektur N

  28.06.2017

  Einar Bjarki Malmquist har sagt opp stillingen som fagredaktør i tidsskriftet Arkitektur N, og går i oktober over i en stilling som arkitekt og faglig leder for prosjektutvikling hos CF Møller Norge.

 • Utstilling av konkurranseutkastene til Kjøpmannsgata

  27.06.2017

  Velkommen til utstilling og utstillingsåpning av de 28 forslagene som er kommet inn til den åpne arkitektkonkurransen om byrommene i Kjøpmannsgata. Utstillingsåpningen er onsdag 28. juni 2017, fra klokken 15.00 til 16.00.