Arkitektur N

  Sist oppdatert 24.11.2017
Arkitektur N er Norges fremste arkitekturfaglige tidsskrift og et presentasjonsorgan for norske arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter.

Tidsskriftet har vært utgitt under navnet Byggekunst siden 1919 og skiftet navn til Arkitektur N i 2007. Tidsskriftet har som ambisjon å fungere som arkitektfagets vindu mot omverden, som et registreringssted for arkitektonisk interessante byggverk og prosjekter, som et forum for arkitektfaglig utvikling og være en ressurs for det offentlige ordskiftet om arkitektur. Redaktørplakaten ligger til grunn for den redaksjonelle virksomheten.

Siste utgave: 

ArkN omslag 7-173Vindmøllebakken
Da Helen & Hard arkitekter skulle legge planer for det bærekraftige bokollektivet Vindmøllebakken i Stavanger, tok de med seg de fremtidige beboerne fra starten av. Gjennom workshops og beboerkurs er naboskapet allerede i ferd med å bygges. Ideen heter Gaining by sharing, og gjennom slike boformer skal både mennesker, miljø og natur vinne på å dele.

Nytt kapittel i Teriberka
Befolkningstallet i den lille landsbyen Teriberka i Russland har falt dramatisk, og viktige tilbud som skole og sykehus har blitt nedlagt. Den norske kunstneren Pøbel har sett seg lei på denne typen utvikling langs kysten, og sammen med Svein Harald Holmen fra Vardø Restored har han blåst nytt liv i Teriberka, med kunstprosjektet New Chapter.

Ulsholtveien 31
De nye FutureBuilt-boligene for unge på Furuset står klare, med klimavennlige løsninger, store fellesarealer og grøntområder. Haugen/Zohar arkitekter har blant annet hentet inspirasjon fra israelske kibbutzer i utformingen av boligene. 

— Ulsholtveien 31 er en collage av alle de beste ideene våre, sier Dan Zohar.

Kistefossdammen barnehage
I Heggedal i Asker har danske Christensen & co. Architects tegnet Kistefossdammen barnehage. FutureBuilt-prosjektet er Norges første kommunale plusshus og skal lage mer fornybar energi enn den forbruker.

Innholdsfortegnelse finner du her.

Forsiden: Vindmøllebakken
Foto: Solveig Nygaard Langvad

Trykk her for å bestille den siste utgaven av Arkitektur N. 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N, se vår hjemmeside www.arkitektur-n.no.
Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no.
Arkitektur N finner du også på Facebook Arkitektur N/Facebook og Twitter @ArkitekturN  


Abonnér på Arkitektur N

Arkitektur N kommer ut med 8 nummer i året og har et opplag på ca. 6700 i året. Tidsskriftet utgis av Norske arkitekters landsforbund. Alle arkitekturinteresserte kan abonnere på Arkitektur N.

Abonnementspriser Arkitektur N - 8 nummer i året: 
1 år Norge, kr 1080
1 år Europa/verden, kr 1235
Løssalg: kr. 149,-

Bestill abonnement på papirutgaven her.

Ønsker du å annonsere?

Du kan annonsere i papirutgaven av Arkitektur N. 
Les mer om dine annonseringsmuligheter 

 

Tidsskriftssamarbeidet

NAL har en samarbeidsavtale med NLA, Norske landskapsarkitekters forening, og NIL, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres forening om redaksjonelt samarbeid med NALs tidsskrifter.

NLA og NIL benytter i henhold til disse avtalene Arkitektur N og Arkitektnytt som faglige tidsskrifter for sine medlemmer. Samarbeidet innebærer obligatorisk abonnement for NLAs og NILs medlemmer, og sikrer at deres faglige interessefelt dekkes av tidsskriftet.

kontakt

 • Åsne Maria Gundersen
  Vikarierende redaktør
  Tlf: 465 03 437 
  E-post

  Gaute Brochmann
  Redaktør 
  Tlf: 92497413
  E-post

  Solveig Nygaard Langvad
  Redaksjonsmedarbeider
  Tlf: 934 86 295
  E-post

  Janne Solvang
  AD - Grafisk design
  Tlf: 407 24 795 
  E-post

  Katrine Hamre Sørlie
  Transaksjonsredaktør - Web
  Tlf: 976 14 352
  E-post

  Utgiver: 
  Norske arkitekters landsforbund
  Josefines gate 34, 0351 Oslo
  Telefon: 23 33 25 00

  Annonser:
  annonser@arkitektur.no

  Bankgiro: 
  1607 44 09141
   

  Info_in_English3