Faksimile fra Kommunal Rapport 31. oktober 2013

Dårlig tid i Brekstad

Tekst Kirsti Hansen Sist oppdatert 13.11.2013
Brekstad, en liten by ytterst i Trondheimsfjorden, er planlagt å vokse med 35 % som følge av kampflybasen på Ørlandet. Det vil si rundt 2000 flere innbyggere som ønsker å bo sentralt, nær arbeidsplass, skoler, kultur- og idrettsanlegg. Kommunal Rapport har tatt en prat med ordføreren i Ørland kommune og prosjektleder i Framtidens bygder om målene og fremdriften for prosjektet.

Kommunen ønsker å utvikle Brekstad til en miljøby og siden i sommer har tre tverrfaglige team deltatt i et parallelloppdrag. – Vi har dårlig tid. Allerede om ett år kommer de første 150 nye stillingene til basen, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt til Kommunal Rapport. 

Prosjektleder for Framtidens bygder Alf Waage, sier til Kommunal Rapport at man med prosjekt ønsker å utnytte av småsteders positive forutsetninger. Dette går blant annet på tre som kortreist og miljøvennlig bygningsmateriale samt nærhet til matproduksjon og naturressurser.

Artikkelen kan kjøpes og leses på buyandread.com.

Framtidens bygder er et samarbeid mellom Zero, Trefokus og NAL. Prosjektet er finansiert av Kommunaldepartementet og Landsbruksdepartementet. Les mer om Framtidens bygder.