Illustrasjon: NAL/Freepik.

Hvilket prosjekt bør vinne Arkitekturprisen 2017?

Tekst Iselin Ekman Sist oppdatert 04.07.2017
Arkitektfagenes gjeveste pris deles ut for andre gang. Mandag 15. mai, mottok alle medlemmer av NAL, NIL og NLA en epost med invitasjon til å nominere det prosjektet de mener fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017.

Arkitekturprisen skiller seg fra andre priser ved at vinnerprosjektet nomineres og stemmes fram av medlemmene selv. Prisen ble delt ut for første gang i  2015 og gikk da til «D36 – Green House » i Dælenenggata 36 i Oslo. Det at prosjektet var stemt frem av kolleger i bransjen varmet alle mest, ifølge Cathrine Vigander, daglig leder i Element Arkitekter. Både prisen og vinneren fikk mye positiv omtale og oppmerksomhet i media.

I år deles Arkitekturprisen ut av NAL, NIL og NLA i fellesskap. Målet ved å samle de tre organisasjonene bak utdelingen av prisen, er å vektlegge det tverrfaglige aspektet og løfte frem de gode prosjektene på tvers av arkitekturfagene. Arkitekturprisen deles ut på Arkitekturdagen den 21. september på Chateau Neuf i Oslo.

Prisen på 100 000 kr skal gå til et prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge de siste tre årene. Med prosjekt i denne sammenheng menes bygg-, plan-, landskap- og interiørprosjekter. Det er mulig å nominere prosjekter innenfor ett av fagområdene.

Har du et prosjekt du ønsker å nominere?

Alle medlemmer i NAL, NIL og NLA vil motta en e-post mandag 15. mai der man får mulighet til å nominere ett prosjekt. Fristen for å nominere er mandag 29. mai.

Kriterier:

  1. Nominer prosjektet du mener har høyest helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet.
  2. Prosjektet må geografisk befinne seg i Norge.
  3. Prosjektet må være ferdigstilt i løpet av de siste tre årene , 2014, 2015, 2016 eller innen 30. juni 2017

 

Veien videre

Etter nominasjonsprosessen går de 20 prosjektene med flest nominasjoner (9 fra lokalforeningene og 11 fra medlemmene) videre til en avstemningsrunde. De 20 nominerte dokumenteres i NALs prosjektdatabase og presenteres på de tre organisasjonenes hjemmesider, slik at alle har mulighet til å sette seg godt inn i de nominerte prosjektene før avstemningen i august. Hvert medlem av NAL, NIL og NLA får da mulighet til å gi sin stemme til ett av de 20 prosjektene som er med i finalen. Prosjektet med flest stemmer vinner.

Dersom du ikke har mottatt epost med lenke til nominasjonsskjema, sjekk først om den kan ha havnet i spamfilter og/eller ta kontakt med Iselin Ekman. Epost: iek@arkitektur.no eller telefon: 412 39 665.

Samarbeidspartnere logoer