Jimenez Lai, Only If

Emerging American Practices - nye arkitektkontor fra Amerika.

Tekst Joakim Skajaa Sist oppdatert 19.09.2017
På tirsdag 26. september kl 19.00 kommer Jimenez Lai og Adam Frampton fra de to lovende kontorene Bureau Spectacular og Only If til å snakke om deres arbeider på DOGA I forbindelse med åpningen av utstillingen Brev til Ordføreren.

Bureau Spectacular and Only If er del av en ny generasjon av arkitekter som jobber ut fra en bredt spekter av påvirkinger fra tegneserier til byens kompleksitet, og gjennom det redefinerer relevansen av arkitektur i dagens samfunn.

Forelesningen er organisert av Oslo Arkitektforening og Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo.

Jimenez Lai

Jimenez Lai jobber innen kunst, arkitektur og utdanning. Han grunnla studioet Bureau Spectacular i 2008. Lai´s sammenslåing av grafisk historiefortelling med arkitektur har omfattet å fortelle historier om arkitektur via tegneserier, lage tegneserier om arkitektur og nylig produsere tegneserieaktig arkitektur.

Lai har stilt ut og publisert over hele verden. Hans første bok, Citizens of No Place, ble utgitt av Princeton Architectural Press med støtte fra Graham Foundation. Hans arbeid er innkjøpt av Museum of Modern Art, SFMOMA, Art Institute of Chicago, New Museum, blant andre. Lai har vunnet ulike priser, blant annet Architectural League-prisen for unge arkitekter, Debut Award i Lisbon Triennalen og Swarovski's 2017 Designers of the Future Award. I 2014 utformet Lai Taiwans pavilliong på den 14. Venezia Biennalen.

Only If

Adam Snow Frampton er arkitekt og leder av Only If, et New York City basert kontor som jobber innen arkitektur og urbanisme.

Only If ble grunnlagt i 2013 og er for tiden engasjert i en rekke prosjekter, fra utformingen av en familiebolig til større byplanlegging, forskning og spekulative prosjekter. Han har tidligere jobbet på Office for Metropolitan Architecture (OMA) i Rotterdam og Hong Kong. I løpet av nesten syv år var han involvert i over 20 prosjekter, hvor han var ansvarlig for prosjekter i Kina, Taiwan, Saudi-Arabia, USA, Bahrain og India. Han jobbet med OMAs konkurransevinnende design av Taipei Performing Arts Centre fra 2008-2013 og ledet flere faser av design og konstruksjon.

Hans uavhengige forskning på Hong Kong urbanisme er blitt publisert i boken Cities Without Ground: A Hong Kong Guidebook, som kartlegger byens tredimensjonale nettverk av fotgjenger sirkulasjon og offentlig plasser. Hans forskning og designprosjekter har også blitt utstillet på Museum of Modern Art, den 12. og 14. Venezia Biennalen, Storefront for Art and Architecture, Center for Architecture, New York og Van Alen Institute, New York.

Han har en mastergrad i arkitektur fra Princeton University School of Architecture og en bachelor i Environmental Design Summa cum Laude fra University of Colorado Boulder. Han er registrert arkitekt i Nederland og USA, og medlem av American Institute of Architects.