Flere søkemuligheter

Nominert til Arkitekturprisen 2015

  Sist oppdatert 22.06.2017

Nominert til Arkitekturprisen 2015

Korte fakta

  • Arkitekt: Rintala Eggertsson Arkitekter
  • Prosjektperiode: 2014
  • Arealforbruk: BRA BTA

Arkitektens beskrivelse

SALT-prosjektet er et omreisende kulturtiltak som har som mål å gjennomføre konserter, utstillinger og happenings i hele det arktiske området over de nærmeste årene. Organisatorene ønsket seg en fleksibel konstruksjon som kunne tilpasses ulike typer terreng og fungere som en base for de ulike aktivitetene under en kulturfestival. Konstruksjonen måtte være enkel å sette sammen , å ta ned igjen, og tilpasset slik at den kunne transporteres fra sted til sted med enkle midler.

Den arkitektoniske rammen som ble valgt er en enkel trekantformet konstruksjon som skal gi assosiasjoner til fiskehjell og kystkultur. Fiskehjell har gjennom flere hundre år vært brukt til tørrfiskproduksjon og har etter hvert blitt en del av det nordnorske kulturlandskap. Trekantformen skiller seg ut i naturen og gir et tydelig signal om menneskelige aktiviteter overfor omverdenen.

Under den første utgaven av SALT-festivalen som ble gjennomført på Langstranda i Gildeskål kommune, valgte vi å dele konstruksjonen i tre, hvor den ene delen fikk som funksjon å huse en utstilling av den kinesiske videokunstneren Yang Fudong, en annen del ble en konsertarena, mens den tredje fungerte som en stor fellessauna for festivaldeltakerne. I tillegg ble det gjennomført to sideprosjekter i forbindelse med SALT-festivalen i 2014. Det ene var et permanent servicebygg som fikk navnet PEPPER og en studentworkshop der fire overnattingshytter ble tegnet og oppført.

Konstruksjonen består av bjelker i limtre som føyes sammen med spesialproduserte stålbeslag, som slisses inn i toppen og på sidene, og forankres til underlaget med føtter i stål. 

SALT skal stå på Langstranda frem til våren 2015. Da skal den skal demonteres og sendes videre til et nytt festivalsted på Island, Færøyene eller Grønland.

AREAL OG VOLUM

Arealforbruk: BRA BTA

PROSJEKTDETALJER

Sted/bydel: Langstranda, Sandhornøy, Gildeskål kommune
Kommune: Gildeskål
Prosjektperiode: 2014
Status: Ferdigstilt
Funksjon/Bygningstype: Kulturbygg/ -anlegg

PROSJEKTTEAM

Byggherre: Langferd AS
Arkitekt: Rintala Eggertsson Arkitekter
Rådgivere: hjeheheh
Underentreprenører: bjdkfhewf
Tegningene kan inneholde feil og kan beskrive løsninger som ikke er i overenstemmelse med lov og forskriftskrav. Tegningene er kun for inspirasjon og er opphavsbeskyttet. Norske arkitekters landsforbund er ikke ansvarlig for tap eller skade forårsaket av noen form for videre bruk av publiserte tegninger.