Siden starten i 1997 har Nicolai Riise, Kurt Singstad og Trond Elverum forvandlet Moderne Arkitektur og Design til konsernet Mad, som nå omfatter ni selskaper. Den 4. februar deler han erfaringer og råd på kurset om oppstart og drift av egen arkitektpraksis. Foto: Mad arkitekter

— Jeg ville ha skaffet meg en mentor

  Sist oppdatert 13.01.2021
Hvilke råd ville Nicolai Riise i Mad arkitekter gjerne hatt da han startet opp sin karriere? På kurset Hvordan lykkes med egen arkitektpraksis, deler han sine erfaringer, og du lærer også hvordan du kan skape en solid virksomhet.

Å starte og drifte egen arkitektpraksis er krevende, men byr også på mange positive sider. Med dette kurset vil du stå stødigere i oppstartsfasen; du vil få en god forståelse av hva egen praksis byr på av muligheter, og hvilket ansvar du har – både for ansatte og arbeidsprosesser.

Nicolai Riise, partner og konsernsjef i Mad arkitekter, skal sammen med seniorrådgiver og partner Nina Kristin Amdahl, på kurset 4. februar snakke spesielt om kommunikasjon og drift, basert på egne erfaringer. Og hvilket råd skulle han gjerne ha gitt seg selv ved begynnelsen av karrieren?

— Skulle jeg ha startet på nytt i dag, ville jeg ha skaffet meg en mentor eller satt opp et rådgivende styre. Da hadde jeg gått litt mer rett på mål.

En annen avgjørende erfaring han har gjort seg på veien, er hvor viktig kunden er.
— Det er lett å miste en kunde og vanskelig å få en ny. Så derfor må du ta vare på kunden din. Prøv alltid å levere over forventning uansett oppgavens størrelse, sier Riise. 

Kurset kunnskap om:

  • Avtaler
  • Kontrakter
  • Anskaffelser
  • Ulike konkurranseformer
  • Økonomistyring
  • Kommunikasjon og drift

Se hele programmet for kursdagen og meld deg på her.

PS. Om du allerede nå vil følge Riises ene råd, så har NAL har et mentorprogram gjennom Wildcard, vårt tilbud til unge arkitektkontorer i etablerings- eller oppbyggingsfasen. Les mer om Wildcard og mentorordningen