Frokostmøte
07. april 2021

Brød & Miljø

Digitalt
09:00-12
NAL
Gratis
0 kr

Deichman Bjørvika (Lund Hagem Arkitekter AS / Atelier Oslo). Foto: Einar Aslaksen


Prosjektet som presenteres er Deichman Bjørvika, som var et av de første FutureBuilt-prosjektene der lavkarbon klasse A ble brukt.


Siden den gang har bransjen utviklet seg, og kravene til FutureBuilt-prosjekter blitt strengere. Deichman Bjørvika er allikevel et prosjekt som er nyttig å se på i et klimaperspektiv, i tillegg til prosjektets spennende arkitektur. Ved å utnytte de termiske egenskapene i bygget blir energibruken redusert samtidig som man får et godt inneklima med god ventilasjon og stabil temperatur.
Deichman Bjørvika har utnyttet arkitekturen og den tunge konstruksjonen for å skape et smart bygg med lavt energibruk.

Programmet er utviklet i samarbeid med Byggutengrenser, Norsk Betongforening og Fabeko

 

PROGRAM:

Ca 30 min
Kan betong være klimavennlig?
Hva gjør industrien og bransjen for å kutte utslipp? Hva kan vi forvente i årene som kommer og hvordan kan dette påvirke det som skal bygges?
v/ Vetle Houg, daglig leder i Byggutengrenser 

Ca 25 min
Bruk bygget som batteri!
Ved å utnytte de termiske egenskapene i bygget kan energibruken reduseres samtidig som man får et godt inneklima med god ventilasjon og stabil temperatur. Deichman Bjørvika har utnyttet arkitekturen og den tunge konstruksjonen for å skape et smart bygg med lavt energibruk.
v/ Einar Hagem, Lund Hagem arkitekter og Marius Mowe, Atelier Oslo
Ca 15 min
Veien mot de beste klimavalgene
Skanska er en av landets største utbyggere – og de har høye klimaambisjoner. Hva blir resultatet når ambisjoner og mål møter den kommersielle virkeligheten?
v/ Karin Synnøve Lund, Skanska Commercial Development
Ca 15 min
Mer spenning i dekkene
Bygg som er endringsdyktige og som lettere kan gis ny funksjon eller nytt innhold vil være en viktig faktor for å oppnå mer bærekraftige bygg. En måte å gjøre et bygg mer fleksibelt på er ved å bruke etterspente dekker. Det gir sterkere konstruksjon, tynnere dekker og større fleksibilitet for plassering av søyler. Teknikken er nå på fremmarsj i byggsektoren. Hva gir det av muligheter?
v/ Jan Hjelle, daglig leder i Fabeko


Om Brød & Miljø:

Brød og Miljø er et frokostmøter som er møtested for inspirasjon, dialog og erfaringsutveksling knyttet til klima- og miljøutfordringene i bygg-, anlegg og eiendomsnæringen (BAE-næringen). Fokus er tverrfaglighet og dialog.

Brød & Miljø arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, Treindustrien, Innovasjon Norge, Tekna og NITO i partnerskap, Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Norsk Betongforening, Fabeko og Byggutengrenser i partnerskap. Brød & Miljø strømmes direkte og åpent. Frokostmøtene er gratis og åpne for alle interesserte, men krever påmelding.