USF Verftet i Bergen er årets arena for Arkitekturdagen. Foto: USF.

Neste versjon Norge

Tekst Kjetil Husebø Sist oppdatert 29.04.2014
Arkitekturdagen 2014 skal belyse sentrale spørsmål for et bærekraftig samspill mellom bygd, forsted og by.

Er det bærekraftig at så mange bor på bygda og pendler til byen, at det bygges lavt og spredt og at byene eser ut? Vi bygger ned vår matjord og importerer det vi skal spise. Bygda er ikke lenger hovedleverandør av mat til byen. Forstedene blir i praksis tynt befolkede byer. Bilbruken øker og det er langt fram til en bærekraftig livsstil.

- Det lokale blir stadig viktigere. Hvilke særpreg har Norge? Hva er det verdt å bygge videre på, og hvilke roller vil den norske landsbygda kunne ha i framtiden? Skal vi ha samme livsstil om vi bor i byen, i forstedene eller på bygda, eller skal vi skape et mangfold basert på lokale forutsetninger? Til Arkitekturdagen har vi invitert en rekke foredragsholdere som vil vise eksempler på hvordan arkitektfagene kan bidra med i utviklingen av ny kompetanse i næringslivet, en ny livsstil og en ny arkitektur, sier prosjektleder Tor Inge Hjemdal.

Med seg i programkomiteen for Arkitekturdagen 2014 har han Ingerid Helsing Almaas, redaktør i Arkitektur N, Øystein Bull-Hansen, prosjektleder i NAL med ansvar for pilotprosjektsatsningenen Framtidens bygg og Framtidens bygder og Gisle Nataas, konkurranserådgiver i NAL og prosjektleder for Wildcardordningen.

Programmet vil være klart innen utgangen av mai, samtidig som det åpnes for påmelding. 

I tillegg til selve konferansen blir det et bredt faglig og sosialt program i Bergen i dagene 10.-12. september. Konferansedeltakerne og andre interesserte kan få med seg en rekke debatter, byvandringer og utstillinger som arrangeres i samarbeid med Bergen Arkitektforening, Bergen Arkitektskole og Bergen kommune.


Kom til Arkitekturdagen i Bergen 11. september og la deg inspirere til å tenke nytt og se en rekke ulike eksempler på hvordan det er mulig å bygge og leve i Norge i dag og i framtiden.

Sett av dagen allerede nå!

Arkitekturdagen 2014 – Neste versjon Norge

Sted: USF Verftet, Bergen

Tid: 11. september 2014

 

Bergen city in Norway

Bergen. Foto: iStock