Aktuelt

 • Fotografihuset - tomtebefaring og spørsmål/svar

  17.04.2019

  Her finner du informasjon om oppstartmøte/tomtebefaring og om spørsmål/svar

 • Foreslå kandidat til Norsk stålkonstruksjonspris 2019

  11.04.2019

  Norsk Stålkonstruksjonspris ble første gang delt ut i 1991 og gikk til Stranden, Aker Brygge. Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner står bak priskonkurransen som holdes hvert annet år. Det vinnende forslaget presenteres på Norsk Ståldag. Forrige gang prisen ble delt ut var i 2017 og den gikk da til SAAHA arkitekter for Bumerang bru og Jungelbru.

 • Organisering av nabolag og fellesskap

  10.04.2019

  På kurset "Byboligen" presenteres eksempler og ulike innfallsvinkler til det å skape gode boliger og godt bomiljø i tette byer.

 • Debatt om konkurransekostnader

  09.04.2019 # Fagpolitikk , Norsk og internasjonal arkitekturpolitikk

  Kostnader i plan- og designkonkurranser var tema i Dagsnytt Atten mandag 8. april. Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg og generalsekretær Kari Bucher i Norske arkitekters landsforbund diskuterte hvordan man skal honorere arkitekters deltagelse i konkurranser, og om det er mulig å unngå det økende kravet til detaljerte løsningsbeskrivelser.

 • Hensynsfull bevaring

  09.04.2019 # Transformasjon, vern og utvikling , Bolig- og bygningspolitikk

  Når alt forandrer seg stadig raskere er det viktig at noe av det beste i våre omgivelser tas vare på med respekt og verdighet.

 • Er du på jakt etter nye medarbeidere?

  05.04.2019

  En stillingsannonse i Arkitektnytts papirutgave og arkitektnytt.no treffer hele målgruppen som arbeider inn arkitektur og planlegging.

 • – Arkitektene og ingeniørene tar regningen

  04.04.2019 # Fagpolitikk , Kunnskap og kompetanse

  Ny undersøkelse om konkurransekostnader i plan- og designkonkurranser: Honorar i plan- og designkonkurranser dekker bare 25 prosent av de faktiske produksjonskostnadene. Arkitektene og de rådgivende ingeniørene er i utgangspunktet positive til konkurranseformen, men reagerer på at de i for stor grad blir bedt om å utarbeide innovative miljø- og klimaløsninger og arkitektoniske konsepter tilnærmet gratis for å kunne delta i konkurranser for det offentlige.

 • NAL i dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD)

  04.04.2019 # Fagpolitikk , Kunnskap og kompetanse , Klima, miljø og energi , Norsk og internasjonal arkitekturpolitikk

  Torsdag 4. april møtte Norske arkitekters landsforbund (NAL) Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), ved statssekretær Lars Jacob Hiim. Her fikk vi diskutert betydning av NALs viktigste politiske satsningsområder som: ansvarsretten, betydelig økt arkitektkompetanse i kommuner og et lovverk som gir muligheter for å eksperimentere med nye løsninger på klima- og miljøproblemer.

 • Urban Power vant Ankerhagen på Hamar

  04.04.2019

  Det var det danske arkitektkontoret Urban Power som vant den åpne plan og designkonkurransen om Ankerhagen på Hamar. Dette ble offentliggjort på premieutdelingen i Bylab i Hamar torsdag 4. april.

 • To engasjerte foredragsholdere fra Danmark

  03.04.2019

  I mai måned får vi besøk fra Danmark på to kurs som allerede viser seg å vekke stor interesse.

 • Arkitektlunsj, befaringer og dialog med kommunen

  03.04.2019

  Våren er i full anmarsj, og i NALs lokalforeninger skjer det noe hver uke. Denne gangen presenterer vi noen av aktivitetene i Møre og Romsdal Arkitektforening og Vestfold Arkitektforening.

 • Pris- og stipendkomiteen søker arkitekter til utfordrende juryverv

  03.04.2019

  For mange arkitekter er juryarbeid noe man forbinder mest med arkitektkonkurranser, men like viktig er det arbeidet som gjøres med å vurdere byggene når de står ferdige. Hvert år deles det ut priser til mange byggverk over hele landet, og i det fleste juryene sitter en arkitekt oppnevnt av NAL.

 • Ny åpen arkitektkonkurranse om Fotografihuset på Sukkerbiten i Oslo

  01.04.2019

  Hav Eiendom inviterer til en åpen, internasjonal arkitektkonkurranse for det planlagte Fotografihuset på Sukkerbiten i Bjørvika. Kulturbygget som skal bygges mellom Operaen og det nye Munchmuseet, skal etter planen stå ferdig i 2023.

 • Fotografihuset: Konkurransedokumenter

  01.04.2019

  All informasjon og nyhetsoppdateringer om konkurransen om Fotografihuset på Sukkerbiten vil bli formidlet gjennom konkurransens hovedside, mens konkurransens dokumenter ligger i denne artikkelen.

 • Arkitektur N er kåret til Årets tidsskrift 2019

  27.03.2019

  — Jeg er stolt på vegne av en liten redaksjon der utrolig dyktige medarbeidere - Janne, Solveig, Åsne og Katrine - klarer å skape veldig mye kvalitet ut av begrensede ressurser. Og jeg er glad for at en intern og ambisiøs måte å presentere arkitektur på når frem og oppleves relevant utenfor selve artkitektbransjen. Det lover godt for faget!, sier arkitekt MNAL og redaktør, Gaute Brochmann.

 • Beslutningenes år

  26.03.2019

  I årsmeldingen for 2018 kan du lese om alle aktiviteter som NAL har vært engasjert i. Les mer om blant annet landsstyrets arbeid, det fagpolitiske arbeidet, konkurranseåret, NALs kurstilbud, Bylivsenteret, Arkitekturdagen 2018, lokalforeningene og mye annet.

 • Ankerhagen Hamar - velkommen til premieutdeling

  25.03.2019

  Hamar kommune inviterer til offentliggjøring og premieutdeling i den åpne idekonkurransen om utvikling av Ankerhagen på Hamar. Arrangementet er torsdag 4. april 2019 fra klokken 14.00 i Bylab Hamar. Alle interesserte er velkommen.

 • - Arkitektene må bli de nye lederne

  22.03.2019

  Hvor går arkitektenes vei etter endret ansvarsrett? NAL inviterte til rundbordskonferanse.

 • Arkitektur sett fra det offentlige

  22.03.2019 # Arkitektfaglig kompetanse i kommunene , Fagpolitikk

  Selv om vi forvalter et fag som er flere tusen år gammelt, hjelper det lite å hevde lang tradisjon når premissene for endring, enten det er teknologi eller klima, er nye og ukjente - og områder som tradisjonelt har vært arkitekters domene, i økende grad overtas av andre.

 • Kan vi bygge oss ut av klimakrisen?

  20.03.2019

  Klimagassutslipp må halveres på 11 år. Men nye bygg skaper store fotavtrykk. Bruk mer treverk i store bygg, sier arkitekt med bakgrunn fra Snøhetta. Vi må bygge for større lykke, bedre lønnsomhet og bedre miljø sier fagsjef Camilla Moneta i Norske Arkitekters Landsforbund. Hør Moneta snakke om dette i Verdibørsen (NRK Radio, P2) onsdag 20. mars.