Aktuelt

 • BYLIVsenteret på statsbudsjettet 2019

  09.10.2018 # Arkitektfaglig kompetanse i kommunene

  Mandag 8. oktober ble det klart at BYLIVsenteret i NAL ligger inne i statsbudsjettet for 2019 med en tildeling på to millioner kroner. – Det gleder oss at regjeringen ser nytten og verdien av arbeidet vi gjør som faglig sparringspartner for kommunene, sier prosjektleder Alf Waage.

 • Ny medlemsfordel for MNAL

  09.10.2018

  Gratis digital tilgang til tidskriftet El Croquis.

 • Ny kommunikasjonssjef, markedssjef og rådgiver i NAL

  03.10.2018

  NAL styrker kompetansen og øker kapasiteten i både kommunikasjon- og markedsavdelingen og fagavdelingen.

 • Se bilder fra Arkitekturdagen 2018

  01.10.2018

  Vi takker deltakere, foredragsholdere, sponsorer og alle andre som har vært med på å gjøre Arkitekturdagen 2018 til en fest! Her kan du se bilder fra Arkitekturdagen 2018.

 • Arkitekturdagen 2018 er i gang

  27.09.2018

  400 deltagere har funnet sin plass i Stavanger Konserthus. Tema for dagen er Transformasjon. Konferansen ble åpent av NALs president, Gisle Løkken og tidligere president i NAL, Alexandria Algard. Konferansierer for dagen er Camilla Moneta, fagsjef i NAL.

 • Husk fristen for parallelloppdrag om ny sentrumsstrategi for Trondheim sentrum

  21.09.2018

  Formålet med parallelloppdraget er å få utredet ideer for byformings- og fortettingsgrep som innspill til både utarbeidelse av sentrumsstrategien, områdereguleringsplanen for nordøstre kvadrant og gatebruksplan for Midtbyen samt kommuneplanens arealdel. Frist for å innlevere tilbud er 25. september.

 • Safari + Fest

  20.09.2018

  Arkitekturdagen + 2018 = Transformasjon.

 • Oslo Åpne Hus byr på arkitektur og hageanlegg 22. – 23. september

  19.09.2018

  Til helgen har Oslos befolkning mulighet til å se innsiden av byen, ca hundre arkitektoniske mesterverk. Fire Wildcardkontorer og en utstilling med Wildcardprosjekter er også med. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 • Hva ønsker vi å bevare når vi former om?

  18.09.2018

  Det meste av bygningsmassen er allerede bygget. De fleste byer er allerede reist. Hovedoppgaven til arkitektene fremover er å tilpasse, rehabilitere og transformere våre bygde omgivelser. Årets programkomité har stilt spørsmålstegn ved hvorfor vi tar vare på det vi gjør og hvordan vi kan transformere for å skape et bedre samfunn.

 • Et innblikk inn i den nye kinesiske arkitekturen

  18.09.2018

  I løpet av svært kort tid har kinesisk samtidsarkitektur gått fra å være relativt ukjent i Norge til å en bli en stor inspirasjonskilde. Det Shanghaibaserte arkitektur- og produktdesignkontoret Neri & Hu Research Design Office er ett av en håndfull kinesiske arkitektkontor som representerer denne utviklingen, samt noe av det fremste kina har å by på innen arkitektur, produktutvikling og interiør. Arkitekturdagen 2018 har gleden av å gjeste Lyndon Neri for å fortelle om deres praksis, filosofi og virke.

 • – Framtidens stedsutvikling handler om å flette funksjoner sammen

  18.09.2018

  For andre gang arrangeres det en nasjonal BYLIVkonferanse. BYLIVsenteret i NAL og Møre og Romsdal fylkeskommune står bak. Målgruppen er alle som bidrar til å utvikle sentrumsområder, enten det er ildsjeler, ansatte i kommune, fylke, i det private næringslivet eller på et arkitektkontor.

 • «Norge rundt» med kurset: Overvannshåndtering - har du en plan?

  18.09.2018

  Kurset «Overvannshåndtering – har du en plan» arrangeres første gang i Oslo 16. oktober. Her vil du få høre den kjente nederlandske landskapsarkitekten og urbanisten, Dirk van Peijpe, fra landskapsarkitektkontoret DE URBANISTEN.

 • Har du benyttet deg av fordelene dine?

  18.09.2018

  Som medlem i NAL kan du få rabatt på forsikringer i Gjensidige. 20 % på bedriftsforsikringer og ytterligere 15 % på yrkesskade og yrkessykdom. I tillegg opptil 18 % rabatt på private skadeforsikringer. Bli Gjensidige-kunde i dag og få NALs avtalerabatter.

 • Uakseptable endringsforslag i byggesaksforskriften (sentral godkjenning)

  17.09.2018 # Kunnskap og kompetanse , Fagpolitikk

  — Endringsforslagene er dramatiske og uakseptable fordi de vil degradere arkitekturprosjektering som en særegen faglig kvalifikasjon, og potensielt rasere norsk byggkvalitet, sier Gisle Løkken, president i Norske arkitekters landsforbund (NAL).

 • Vent med den endelige dommen til alt er ferdig

  14.09.2018 # Transformasjon, vern og utvikling , Bolig- og bygningspolitikk

  Å omtale arkitektur med stor overbevisning før den er ferdigstilt, mener jeg kan sammenlignes med å utøve litteraturkritikk bare ved å lese innholdsfortegnelsen i boken.

 • Kyrksæterøra: Et levende sentrum – det miniurbane miljø

  12.09.2018

  Kommunene Hemne, Halsa og del av Snillfjord står overfor en sammenslåing og Kyrksæterøra blir det nye kommunesenteret. Hemne kommune har gjennomført ett paralleloppdrag for å få fremtidsbilder av Kyrksæterøras utvikling og få redegjort for hvordan man kan arbeide for å realisere visjonene.

 • Handlingsrom og hindringer for bærekraftig stedsutvikling

  06.09.2018 # Bolig- og bygningspolitikk , Arkitektfaglig kompetanse i kommunene

  Fremtidens stedsutvikling påvirker folkehelse, klimagassutslipp, eldreomsorg, oppvekstkår og graden av inkludering. Likevel skyver staten ansvaret over på den enkelte kommune. Med dette risikerer vi å gå glipp av fantastiske muligheter til å forme fremtidens gode samfunn.

 • BYLIVkonferansen 2018: Byliv, næringsliv, hverdagsliv.

  03.09.2018

  BYLIVkonferansen 2018 arrangeres av BYLIVsenteret i NAL i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune og Ulstein kommune. Velkommen til Ulsteinvik 17. + 18. oktober!

 • Ny president på plass

  03.09.2018

  Gisle Løkken, arkitekt MNAL, tiltrer som NALs nye president 1. september 2018.

 • Dramatisk start, men veldig god slutt!

  30.08.2018

  På tampen av min treårige periode som president oppsummerer jeg hva vi har gjort - hvor vi kom fra - hvor vi står i dag. Fra et mørkt sted i slutten av 2015 både økonomisk og organisatorisk, er 2018 til sammenligning, gyldne tider!