Aktuelt

 • Din nominasjon kan være avgjørende

  23.05.2017

  Fristen for å nominere prosjekter er mandag 29. mai. Nå kan du være med å bestemme hvilke 20 prosjekter som går videre til avstemming i august!

 • Nystartet kontor vant idékonkurransen om ny NTNU-campus

  15.05.2017

  Med utkastet "Veien videre", stakk KOHT Arkitekter av med seieren i den åpne idékonkurransen om en samlet byintegrert campus for NTNU i Trondheim.

 • Skole og aktivitetshus i Våler - se utkastene på nett

  15.05.2017

  Samtlige utkast til konkurransen om Skole og aktivitetshus i Våler er nå tilgjengelige på nett.

 • Hvilket prosjekt bør vinne Arkitekturprisen 2017?

  15.05.2017

  Arkitektfagenes gjeveste pris deles ut for andre gang. Mandag 15. mai, mottok alle medlemmer av NAL, NIL og NLA en epost med invitasjon til å nominere det prosjektet de mener fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017.

 • Hvilke svar ga spørreundersøkelsen oss?

  11.05.2017

  Som et ledd i vårt strategiske arbeid gjennomførte NAL i vår en spørreundersøkelse blant tidligere og eksisterende medlemmer. Undersøkelsen ble gjennomført av Enalyzer på oppdrag fra NAL og First House. Spørreundersøkelsen har gitt oss følgende funn, som er med å danne grunnlaget for vårt arbeidet med å bli et tydeligere og synligere NAL.

 • Midler til arkitektureksport er utlyst

  11.05.2017

  Kriterierene for hvilke arkitektkontorerer som kan søke det nye eksportprogrammet for arkitektur er nå klart. Eksportprogrammet "Arkitektur ut i verden" skal bidra til sterkere internasjonal konkurransekraft og på sikt øke omsetningen i den norske arkitekturbransjen. Arkitekturbedrifter med internasjonale eksportplaner kan søke om deltakelse innen 6. juni 2017.

 • Ny rapport om boligkvalitet fra arkitektene

  11.05.2017

  Arkitektbedriftene i Norge (AiN) og Norske arkitekters landsforbund (NAL) har utarbeidet en ny rapport om boligkvalitet. Konklusjonene er at det trengs mer forskning og kunnskap om boligkvalitetens betydning for folkehelsen, og at plan- og bygningsloven med forskrifter bør deles. Rapporten ble overlevert direktoratet for byggkvalitet (DiBK) onsdag 10. mai.

 • NIL, NLA og NAL/OAF avslutter forhandlinger med foreningen Oslo Åpne Hus/Open House Oslo

  10.05.2017

  Styrene i Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Norske arkitekters landsforbund (NAL) og Oslo Arkitektforening (OAF) har vedtatt å avslutte videre forsøk på forhandlinger med foreningen Oslo Åpne Hus – som nylig har endret navn til Open House Oslo. (OHO) Vedtaket er fattet etter en lang og krevende prosess som har pågått i over to år.

 • Kulturens plass

  09.05.2017

  Når vi først har definert ”kultur” som et eget samfunnsfelt, adskilt fra alt mulig annet vi holder på med, er det bra det bygges kulturhus som kan sørge for en sammenheng mellom ”kulturaktivitetene” våre og livet omkring. Arkitektur N nr. 3 presenterer blant annet Kimen kulturhus og Flekkefjord kultursenter Spira.

 • Vinneren av ”Sykkelhotellene kommer!” offentliggjøres på FutureBuilt 2017

  09.05.2017

  Juryen i den åpne plan- og designkonkurransen ”Sykkelhotellene kommer!” har nå ferdigstilt sitt arbeid og har etter fire intense jurydager funnet frem til de konkurranseutkastene som svarer best på sykkelhotelloppgaven.

 • Kjøpmannsgata - nye kartfiler i dwg-format

  05.05.2017

  Nå har Trondheim kommune lagt ut nye vedlegg. Dette er dwg-filer som viser veglinjer i Kjøpmannsgata.

 • Kjøpmannsgata - Nytt kartunderlag Trondheim Sentrum i sosi-format

  05.05.2017

  Trondheim kommune har tidligere gitt tilgang til et digitalt kartgrunnlag for en større del av Trondheim sentrum i dwg- og dxf-format . Dette er nå også tilgjengelig i sosi-format.

 • Kjøpmannsgata - Spørsmål og svar

  04.05.2017

  Nå har Trondheim kommune lagt ut nytt vedlegg: spørsmål og svar.

 • Skole og aktivitetshus i Våler - juryeringen er igang!

  04.05.2017

  Juryen er i full gang med sitt arbeid i konkurransen om Skole og aktivitetshus i Våler.

 • Forum Wood Building Nordic 2017

  02.05.2017

  Byene vokser, hvordan får vi dem til å bli grønne i fremtiden? Den sjette nordiske konferansen med fokus på nullutslippsbyer og nabolag holdes i Trondheim 27. til 29. september.

 • – Nok tid og riktige folk har vært avgjørende for å lykkes

  28.04.2017

  Dette sier Martin Eia-Revheim i Sparebankstiftelsen som har vært byggherre for kulturhuset Sentralen i Oslo.

 • Arkitekturdebatt: Kan vi stole på at utbyggere løser boligmarkedets utfordringer?

  27.04.2017

  Se opptaket fra arkitekturdebatten som ble arrangert på Design og arkitektur Norge (DOGA) 25. april.

 • Kjøpmannsgata - Oppsummering fra befaring i området 23.03.2017

  27.04.2017

  Nå har Trondheim kommune lagt ut nye vedlegg med oppsummering fra befaring i området og spørsmål og svar i forbindelse med oppstartsseminar den 23. mars.

 • NAL, NIL og NLA går sammen om å dele ut Arkitekturprisen 2017

  27.04.2017

  Målet med Arkitekturprisen er å engasjere medlemmene i NAL, NIL og NLA til å stemme fram prosjektet med høyest helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet. En pris der medlemmene i de tre organisasjonene i felleskap kan diskutere og definere kvalitet, og bidra til en aktiv, konstruktiv og tverrfaglig diskusjon.

 • Wildcardkontoret THA arkitekter vant i Setesdal

  26.04.2017

  Statens vegvesen har arrangert ein plan- og designkonkurranse for å få gode og nyskapande forslag på leskur som kan passe inn i natur- og kulturlandskapet i Setesdal.