Aktuelt

 • Wildcard på Oslo Future Living - og spesialpris!

  16.05.2018

  Wildcard-kontorene Topic, Kaleidoscope Nordic og Austigard Arkitektur får en plass på scenen på konferansen Oslo Future Living som arrangeres 23. mai på SALT i Oslo. I tillegg får alle de syv som sendte inn forslag en utstillingsplass. Wildcardkontorer som ønsker å delta på konferansen, får spesialpris!

 • Ettermiddagsseminar 31. mai: Å starte eget firma

  15.05.2018

  NAL og OAF inviterer Wildcardkontorer og unge arkitekter til ettermiddagsseminar om å starte eget firma. Du får blant annet innsikt i ulike selskapsformer og avtaler samt IT-sikkerhet og hvordan du kan komme i gang med gode og fleksible IT-løsninger.

 • Nytorget - espd-request.xml-fil

  14.05.2018

  Som en del har påpekt allerede mangler "espd-request.xml"-filen blant vedleggene. Oppdragsgiver sørger for at denne er på plass ila. tirsdag 15.mai 2018

 • Fra stasjon til sted - visjoner for Lørenskog

  14.05.2018

  Et spennende nytt oppdrag som også vil være rettet mot Wildcard-kontorene, er på trappene. NAL oppfordrer alle interesserte til å følge med på Doffin, da utlysningen vil publiseres innen kort tid.

 • Reagerer på Revitkrav i konkurranse om Fjelltun skole

  11.05.2018

  Strand kommune har utlyst en plan og designkonkurranse om nye Fjelltun skole hvor de krever bruk at tegneprogrammet Revit. Dette er et krav både Norske arkitekters landsforbund (NAL), Arkitektbedriftene i Norge (AiN) og flere arkitektkontor reagerer på.

 • Nytorget - Spørsmål og svar ifm prekvalifiseringen

  07.05.2018

  Spørsmål som er sendt inn i forbindelse med prekvalifiseringen blir besvart og lagt i konkurransens vedleggsmappe.

 • 80 forslag til Statens pris for byggkvalitet

  04.05.2018

  Femten fylker er representert. Nå skal juryen finne de tre beste bidragene.

 • Ny konkurranse om Nytorget i Stavanger sentrum

  27.04.2018

  Det er offentliggjort en ny begrenset plan og designkonkurranse om Nytorget i Stavanger sentrum. Konkurransen er en del av Stavanger utvikling sitt utviklingsarbeid for Nytorget og er et strategisk satsningsområde i Stavanger sentrum.

 • Norsk arkitektur til Kina?

  27.04.2018

  I Kina er det stor interesse for nordisk arkitektur og design. Mange vil lære av norsk vintersportssuksess, og i 2022 er det vinter-OL i Beijing. Den politiske oppmykningen har gjort markedstilgangen lettere for norske bedrifter. I samarbeid med DOGA lanserer Innovasjon Norge et nytt eksportprogram rettet mot Kina.

 • Skolen som stedsutvikler

  27.04.2018

  – Skolen har en viktig rolle i å bygge opp under identitet og fellesskapsfølelse, både blant elever og i nærmiljøet. Dette sier Beate Aske Løtveit, skoleplanlegger i WSP-Norge AS. Hun er en av foredragsholderne på kurset «Prosjektering av skoleanlegg» som NAL arrangerer 24. mai.

 • Nydalen Vy - digitale løsninger i kvalitetsarbeidet

  26.04.2018

  Kvalitet har hittil vært en undervurdert parameter i bærekraftdiskusjonen. Å bygge bærekraftige bygg og områder betyr å sikre funksjonalitet og gode brukerkvaliteter, sikre avkastning for eier i framtidens marked og samtidig nå nasjonale og internasjonale miljømål. For å komme dit er digitalisering en av nøklene.

 • FutureBuilt2018 — vi som driver endring

  26.04.2018

  Framtiden er urban, klimanøytral og sirkulær. Men mest av alt; den er hva vi gjør den til. Til årets FutureBuilt-konferanse har vi invitert et knippe forelesere som med tydelige visjoner og stor lidenskap driver fram endring i byene våre – mot en mer bærekraftig framtid.

 • Vi trenger en samfunnsengasjert kommunikasjonssjef

  25.04.2018

  Brenner du for kommunikasjonsfaget, er sterk på innholdsproduksjon og svak for den gode historien? NAL trenger en produktiv, kreativ og strukturert kommunikasjonssjef til en organisasjon i endring.

 • Når tiden trumfer kvaliteten

  25.04.2018 # Transformasjon, vern og utvikling , Bolig- og bygningspolitikk

  Hvorfor blir det ingen internasjonal arkitektkonkurranse for nye Tromsø Museum?

 • Huntonstranda - Web-utstilling og utstilling i Gjøvik

  24.04.2018

  Konkurranseutkastene er nå tilgjengelig på nett og er også stilt ut i forbindelse med Byutviklingskonferansen i Gjøvik.

 • Wildcard + dobbelt dansk i Skien

  23.04.2018

  JAJA Architects og Arkitema ble denne uken valgt ut til å bidra i parallelloppdraget for Ibsenbiblioteket i Skien. I tillegg er det Oslobaserte Wildcard-kontoret Holt O’Brien engasjert i prosessen, i samarbeid med norske Gattaca, AP+E fra Irland og italienske De Gayardon Bureau.

 • NAL ber Statsbygg revurdere konkurranseform i Tromsø

  18.04.2018 # Norsk og internasjonal arkitekturpolitikk , Transformasjon, vern og utvikling

  I går, tirsdag 17. april 2018, tok NAL kontakt med toppledelsen i Statsbygg og ba de om å trekke anbudskonkurransen om nye Tromsø Museum. NAL mener at prosjektet bør relanseres som en internasjonal plan og designkonkurranse.

 • 14 prekvalifiserte til Fornebubanen

  16.04.2018

  Plan- og designkonkurransen for Fornebubanen er i gang, og nå er det klart hvilke arkitektkontorer som er med videre i konkurransen.

 • Huntonstranda - Juryeringen - Utstilling - Fremdrift

  09.04.2018

  Juryen har avholdt sitt første jurymøte og utkastene skal stilles ut i forbindelse med Byutviklingskonferansen i Gjøvik 24. april.

 • Gratis workshop for Wildcard: Metoder for utvidet medvirkning i plansaker

  03.04.2018

  I workshopen 12. april får du delta i en samtale etter metoden "The Circle Way". Vi skal praktisere medvirkning og gå i dybden for å finne ut hvorfor og hvordan medvirkning i plansaker kan gi wildcard-kontor oppdrag og inntekter. Workshopen ledes av Anne Wodstrup, arkitekt og daglig leder i URBA AS og en av Wildcard mentorene.