Bilde fra Hunsfos.no

Arkitektaften på Hunsfos 5.november

  Sist oppdatert 25.10.2020
Torsdag 5. november har Agder Arkitektforening gleden av å invitere medlemmer til Hunsfos. MOOD Interiørarkitekter har laget et flott program for oss.

På programmet står omvisning i det historiske bygningsmiljøet, ølsmaking, pizza fra Fabriken Artisanet og akustisk konsert med Erik Faber.

Program:

18-18:30 Mingle i MOOD-lokalet
-             Forfriskning i glasset

18:30-19:30 Historisk vandring
-             Gårdeier og Daglig leder Trygve Aas
-             Gårdeier og historie guru Terje Mangseth

19:30-20:30 Hunsfos Bryggeri
-             Ølsmaking 5 ulike smaker fra Bryggeriet

21:00- 22:30 Pizza

21:30 Akustisk minikonsert Erik Faber ( 20 minutt)

22:30 avslutter

Litt om Hunsfos

Hunsfos Fabrikker er en tidligere papirfabrikk lokalisert på Hunsøya i Vennesla kommune. Det blir historisk vandring i Hunsfos Fabrikker som tidligere var papirfabrikk. 

Gjennom 126 år var Hunsfos hjørnesteinsbedriften som skapte arbeidsplasser, store verdier og en sterk fagbevegelse i bygda. Hunsfos bidro til å forme Vennesla til et industrisamfunn.

Hunsfos Fabrikker ble stiftet i 1886. Året etter startet produksjonen av papir. Over tid ble det foretatt store utbygginger, med blant annet en kraftstasjon som forsynte produksjonsanlegget med egen strøm.

Oppturene var like mange som nedturene ved Hunsfos Fabrikker, og rundt årtusenskiftet ble det trangere tider. I 2004 ble deler av produksjonsanlegget stengt ned, og i 2011 – etter flere år med underskudd – gikk Hunsfos Fabrikker konkurs. 120 personer mistet jobben.

I 2012 ble Hunsfos kjøpt opp av en gruppe lokale investorer og gründere, som startet arbeidet med å transformere det gamle industriområdet til et moderne næringsområde. Underveis har man tatt vare på historikken, bygningsmassen og også kulturen på stedet, som har spilt en så viktig rolle i bygdas utvikling.

Til nå er 30.000 kvadratmeter av bygningsmassen rehabilitert, og Hunsfos næringspark har igjen gjort Hunsfos til et kraftsenter for verdiskaping i Vennesla – sentralt på Sørlandet.

Tekst hentet fra hunsfos.no

Det begrensning på antall plasser, 20 plasser. Det bes om påmelding, med frist 30.oktober. Send navn og telefonnummer til epost aaf@arkitektur.no  Si også i fra på epost om du trenger skyss. Førstemann til mølla!

Øvrig informasjon vil bli gitt til de påmeldte.

Arrangementet vil bli gjennomført i tråd med gjeldende smittevernregler.