Arkitekturdagen 2015

Årets viktigste fagdag - få plasser igjen

På torsdag samles landets arkitekter og planleggere i Trondheim. Årets Arkitekturdag 17. september skal handle om Hverdagsbyen. Vi skal undersøke hvilke bykvaliteter som er verdifulle, hvordan disse kan oppnås og ikke minst hva som faktisk fungerer. En rekke spennende foredragsholdere er invitert. I tillegg kan du med deg en rekke interessante arrangementer i Trondheim både før og etter Arkitekturdagen. Sikre deg en plass nå!

 • Se videoer og bilder fra Arkitekturdagen 2015 i Trondheim

  24.09.2015

  Over 500 arkitekter og planleggere var samlet på Clarion Hotel Brattøra til årets viktigste fagdag for arkitekter og planleggere. Temaet "Hverdagsbyen" fenget hos deltakerne og mange ga tilbakemelding om at dette var både interessant, inspirerende og matnyttig. Se videoer og bilder.

 • - Det jeg synes er best med Trondheim

  24.09.2015

  – En åpen og levende by med mange muligheter til å få gjort det du har lyst til. – Mye trivelige folk og fine bygninger. – En by der man føler man kjenner de fleste personene og som samtidig har et rikt kulturliv. Dette var noen av svarene vi fikk da vi spurte folk i Trondheim om hva de synes er best med byen.

 • Kom og opplev hva arkitektstudentene ved NTNU driver med

  10.09.2015

  Arkitektstudentenes linjeforening "Broderskabet" inviterer til campusdag 18. september med omvisning på NTNU, dagen etter Arkitekturdagen.

 • En moderne drabantby – 45 år senere

  08.09.2015

  Hvilke kvaliteter i 70-tallets bydeler er verdifulle? Hvordan var 70 tallets totalplanlagte bydeler tenkt som omgivelser for en god hverdag? Hvordan fungerer bydelene 45 år senere? På Arkitekturdagen 2015 vil arkitekt Are Risto Øyasæter gi deg noen av svarene. Se videoteaseren!

 • Podcast: Torggata i Oslo. Mandag morgen

  03.09.2015

  – Her funker hverdagsbyen! Dette var konklusjonen da Guro Voss Gabrielsen og Tor Inge Hjemdal møttes i Torggata for se å nærmere på endringene i denne sentrale gaten i Oslo sentrum. Hør podcasten om hvorfor de mener hverdagsbyen fungerer så godt nettopp her.

 • Besøk ZEB Living Lab 16. september

  31.08.2015

  Hvordan er det å bo i et nullutslippshus? Deltakerne på Arkitekturdagen 2015 inviteres til å delta på gratis omvisning i Living Lab, eneboligen som ZEB har bygget på Gløshaugen.

 • Sykehus ble medisinsk bydel

  26.08.2015

  − Etter at St. Olavs hospital sto ferdig, kom en dansk delegasjon på besøk. Da de fikk se sykehusområdet var det en av dem som utbrøt: Men, hvor er sykehuset? Da skjønte vi at vi hadde nådd målet, sier arkitekt MNAL Ragnhild Aslaksen, som vil fortelle mer om prosjektet på Arkitekturdagen.

 • Den sosiale hverdagsbyen

  26.08.2015

  – Hvordan bruker de ulike aktørene byen og gjør den levende? – Hvilke møtepunkter er det mellom sosiologi og arkitektur? Dette er noen av spørsmålene sosiolog Aksel Tjora vil besvare som en av foredragsholderne på Arkitekturdagen. Se teaseren om hva Tjora gleder seg til å snakke om.

 • Velg mellom seks ulike byvandringer i Trondheim

  26.08.2015

  Samme ettermiddag som Arkitekturdagen inviterer Trondheim kommune ved Byplankontoret deltakerne til syv ulike byvandringer med ulike temaer. Trondheimsarkitektene, byplanleggere og studenter viser deg rundt. Benytt anledningen til få med deg høydepunktene i Trondheimsarkitekturen!

 • Bli med på Arkitekturdagen FEST!

  26.08.2015

  Trondhjems Arkitektforening ønsker velkommen til fest etter årets Arkitekturdag. Lokalet er både hverdagslig og spesielt; en nedlagt bensinstasjon i Nyhavna som transformes til festlokale av arkitektstudenter ved NTNU.

 • Ta turen til Trondheim

  25.08.2015

  Du kan få med deg flere interessante arrangementer i Trondheim både før og etter Arkitekturdagen 17. september. Sett av dagene 16.-18. september og benytt anledningen til å kombinere faglig påfyll med kollegialt samvær.

 • Del #hverdagsbyen

  24.08.2015

  Hvilke kvaliteter setter du pris på i din hverdagsby? Fotografer det, hashtag med #hverdagsbyen. Bildene vises i lokalene under Arkitekturdagen.

 • Bli kjent med de ti foredragsholderne

  17.08.2015

  På årets Arkitekturdag "Hverdagsbyen" møter du en rekke anerkjente foredragsholdere som skal diskutere og vise eksempler på hvordan vi kan oppnå gode synergier mellom bygg og byplan, og hvilke muligheter vi har som arkitekter til å påvirke utviklingen av byen. Få ny kunnskap og bli inspirert! Ta turen til Trondheim 17. september.

 • John Arnes hverdagsby - videointervju

  12.08.2015

  – Tetthet, nærhet og tilgjenglighet til det du har brukt for i hverdagen. Korte avstander og i tillegg kvalitet på gater og gaterom og det du har rundt deg. Dette opplever John Arne Bjerknes som det viktigste i hans hverdagsby. Se videosnutten og hør mer om hvorfor det er viktig å fokusere på dette temaet nå.

 • Møt fire av Arkitekturdagens foredragsholdere

  03.06.2015

  Årets Arkitekturdag med tittelen "Hverdagsbyen" skal undersøke hvilke kvaliteter i byen som er verdifulle, hvordan disse kan oppnås og ikke minst hva som faktisk fungerer. En rekke spennende foredragsholdere er invitert. Her kan du bli nærmere kjent med fire av dem.

 • Arkitekturdagen 2015: Hverdagsbyen

  06.05.2015

  Hva slags by trenger vi på vei til jobben, barnehagen, møter eller andre gjøremål? Tor Inge Hjemdal og resten av programkomiteen har en rekke spørsmål som skal besvares av arkitekter og planleggere under Arkitekturdagen i Trondheim 17. september.

 • Arkitekturdagen 2015 til Trondheim

  19.11.2014

  Vi gleder oss til å ta turen til Trøndelag. NAL inviterer til årets største fagdag for arkitekter på Clarion Hotel og Congress 17. september. Sett av datoen allerede nå.