Arkitekturdagen 2016

 • Se videoer og bilder fra Arkitekturdagen 2016

  02.12.2016

  Over 400 arkitekter og planleggere var samlet på Det Norske Teatret til årets viktigste fagdag for arkitekter og planleggere. Tema for dagen "Sykt lykkelig! Om arkitektur og folkehelse". fenget hos deltakerne og mange ga tilbakemelding om at dette var både interessant, inspirerende og matnyttig. Se videoer og bilder.

 • Årets viktigste fagfest

  16.11.2016

  Denne uken samles landets arkitekter i Oslo. Årets arkitekturdag går inn i hverdagsbyens muligheter og utfordringer ved å gi deltakerne forståelse, idéer og inspirasjon til hvordan folkehelse og livskvalitet kan inkluderes i planer, arkitektur og prosjekter. Sikre deg en plass nå!

 • Kjetil Trædal Thorsen om sosial bærekraft

  15.11.2016

  - Det som kanskje er den store utfordringen akkurat nå, det er å få definert sosial bærekraft som et aktivt element inn i arkitekturen, sier Kjetil Trædal Thorsen.

 • Arkitektur som virker for alle

  15.11.2016

  Arkitekt MNAL Marit Justine Haugen i Haugen/Zohar Arkitekter har sittet i programkomiteen for årets Arkitekturdag. Hun mener at arkitekter har godt av å lære mer om folkehelse.

 • Bli med på FEST på Arkitekturdagen 2016

  11.11.2016

  Vi har mottatt mange henvendelser fra medlemmer som ønsker å melde seg på årets fest i forbindelse med Arkitekturdagen. I år har vi valgt å inkludere festen som en del av selve arrangementet og egen påmelding er ikke nødvendig.

 • Pecha Kucha - Hva skal til for å få det til?

  10.11.2016

  Arkitekturdagen 2016 "Sykt Lykkelig" gjør et taktskifte på tampen av dagen for å få siste nytt fra fronten. De inviterte talerne har et brennende engasjement for å oppnå sosialt bærekraftige omgivelser og representerer arkitekturfagets bredde fra kunst til samfunnsgeografi. Sammen skal de vise oss hva som skal til for å få det til!

 • Mellom arkitekturen og menneskene

  10.11.2016

  Aslaug Tveit er urban designer. Hun vil helst inn så tidlig som mulig når de bygde omgivelsene endrer seg eller det bygges nytt i byer og steder. Hun jobber nedenfra og opp for å spleise arkitektur og mennesker. Dette har hun gjort i Langevåg på Bømlo og langs havnepromenaden i Oslo. Snart kommer hun til arkitekturdagen for å fortelle mer om hvordan hun jobber med arkitektur og involvering.

 • - Bruk Arkitekturdagen til å bli kjent med likesinnede fagmennesker

  01.11.2016

  Dette sier Heidi Fadum som har vært med å lage programmet for arkitekturdagen. Hun er spesialist innen helsefremmende arbeid og seniorrådgiver i Helsedirektoratet.

 • Per Fugelli om arkitektur og folkehelse

  26.10.2016

  NAL har intervjuet Per Fugelli. Se videoer hvor han snakker om arkitektur og folkehelse. Frem mot Arkitekturdagen 24. november publiserer vi fortløpende videosnutter. #syktlykkelig #arkitekturdagen

 • Varmhjertet arkitektur i Arktis

  26.10.2016

  For ett år siden fikk arkitekt MNAL og byutvikler Helle Juul en oppgave ganske utenom det vanlige: å undersøke hvordan arkitekturen kunne tjene menneskene bedre i den værharde Longyearbyen på Svalbard. Snart kommer hun til Arkitekturdagen 2016 for å fortelle om polar urbanitet.

 • Arkitektur og folkehelse er to sider av samme sak

  12.10.2016

  Årets Arkitekturdagen om sosial bærekraft og folkehelse får besøk av Helsedirektoratet.

 • Del #syktlykkelig

  28.09.2016

  Hva legger du i folkehelse og arkitektur? Fotografer det, hashtag med #syktlykkelig og #arkitekturdagen. Frem mot Arkitekturdagen 2016 i Oslo publiserer flere gjesteredaktører på NALs Instagramkonto.

 • Rapport fra arkitekturfronten

  13.09.2016

  Rural Studio fra Alabama var den eneste amerikanske utstilleren som ble invitert til årets arkitekturbiennale i Venezia. I november kommer studioleder Andrew Breear til Arkitekturdagen i Oslo for å vise hvordan prosjektene deres gir folk et bedre liv.

 • Programmet for Arkitekturdagen 2016 er klart

  31.08.2016

  - Programmet er klart og vi gleder oss enormt til den store fagfesten! Arkitektur former samfunnet og god planlegging kan løse mange av våre samfunnsutfordringer.

 • Årets foredragsholdere

  31.08.2016

  På årets arkitekturdag "Sykt lykkelig! Om arkitektur og folkehelse" 24. november møter du en rekke anerkjente foredragsholdere som skal snakke om hvordan god arkitektur kan forebygge psykisk og fysisk sykdom, og hvordan vi kan skape samfunn som er helsebringende for alle.

 • God arkitektur gir bedre helse

  30.08.2016

  Arkitekturdagen i november handler om arkitektur og folkehelse. Samfunnsforsker Hege Hofstad  og arkitekt Børge Anfinsen har vært med på å sette sammen et spennende program.

 • Hvordan påvirker arkitektur sosiale relasjoner, helse og livskvalitet?

  10.06.2016

  Arkitekt og forsker Suzanne Crowhurst Lennard kommer til Arkitekturdagen 24. november. Hun har arbeidet med arkitektur og folkehelse i flere tiår. I 1985 startet hun organisasjonen ’Making Cities Livable’.

 • Arkitekturdagen 2016: Sykt lykkelig! Om arkitektur og folkehelse

  31.05.2016

  I fjor handlet Arkitekturdagen om hverdagsbyen og så på hvilke kvaliteter vi ønsket oss på vei til og fra jobb. I år handler det like mye om de som ikke skal på jobb. Årets arkitekturdag Sykt lykkelig! Om arkitektur og folkehelse, går dypere inn i hverdagsbyens muligheter og utfordringer ved å gi deltakerne forståelse, idéer og inspirasjon til hvordan folkehelse og livskvalitet kan inkluderes i planer og prosjekter.