ART Arkitektenes Rådgivningstjeneste

  Sist oppdatert 15.01.2018
Skal du bygge hus, hytte eller tilbygg? Arkitektenes rådgivningstjeneste ART tilbyr gratis rådgivning.

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning på torsdager mellom kl. 17.00 og 19.00 i Arkitektenes Hus, Josefines gate 34. Våren 2018 starter tilbudet den 1 Februar. Siste rådgivingsdag er 26 April. Det er ikke tilbud i påske- og vinterferieukene. 

Klikk her for NETTBASERT TIMEBESTILLING (oppstart 24. august, siste dag 16. November)

Det er dessverre ikke mulig å reservere tid pr epost eller telefon, og spørsmål til rådgivningstjenesten besvares kun ved personlig fremmøte i rådgivningstiden som altså er hver torsdag foruten ferier og helligdager.   

For best mulig rådgivning ta med: situasjonsplan, reguleringsbestemmelser, tegninger i målestokk og eventuelt gjerne fotografier.

Rådgivningen er rettet mot privatpersoner med planer om å bygge hus, utvidelser, rehabilitering eller lignende. Her kan man be om råd om alt innenfor arkitektens fagområde. Sivilarkitekter gir gratis veiledning en halv time til hver besøkende.

Arkitektenes rådgivningstjeneste har vært i drift siden 1979, da en gruppe arkitekter tok initiativ til å danne et forum for fri arkitekthjelp. Hensikten med tjenesten er blant annet å gi hjelp og belyse ethvert problem av arkitektonisk, teknisk, administrativ eller økonomisk karakter og øke forståelsen for arkitektoniske kvaliteter. Arkitektene som gir råd er alle sivilarkitekter MNAL og medlemmer av Oslo arkitektforening med relevant erfaring som arkitekt. 

Hvorfor bruke arkitekt.

Se her for en oversikt over arkitekter i Oslo og omegn.

Småhusregisteret.