Bokbad - Concrete Oslo

Tekst Joakim Skajaa Sist oppdatert 06.02.2019
Velkommen til Bokbad i biblioteket i Josefines gate! Den første boken som skal bades er Concrete Oslo, av Erik Fenstad Langdalen, Andrea Pinochet og Léa-Catherine Szacka (redaktører, m.fl), og det vil bli en samtale om boken mellom Erik Fenstad Langdalen (arkitekt og professor ved Arkitektur og designhøgskolen i Oslo) og Even Smith Wergeland (førsteamanuensis ved AHO), som også er bidragsyter til boken.

Concrete Oslo er laget som en slags guide som leder leserne på sporet av det forfatterne mener er en unik, delvis ukjent, mangfoldig og forsømt arkitekturarv - i betong - i og rundt Oslo. Det handler om å gjenoppdage arkitekter og bygg mange har glemt, som f.eks. boliganlegg på Vestli, så vel som Y-blokka - som til mange arkitekters fortvilelse skal rives - om ikke beslutningen endres i siste time.

Bokbad i biblioteket er et nytt konsept styret i Oslo arkitektforening (OAF) tester ut i 2019. Vi ønsker i større grad å ta i bruk Arkitektenes hus som et samlingssted, åpne opp nye rom for våre medlemmer og skape arenaer som styrker den faglige samtalen og debatten blant arkitekter og andre arkitekturinteresserte i Oslo.

Bokbadet foregår uten noen visuell presentasjon: her står fortellingen og samtalen i fokus. Vi gleder oss til å starte med den dagsaktuelle boken Concrete Oslo, få en innføring i vår nyere kultur- og arkitekturhistorie, og som Kåre Bulie poengterte i sin anmeldelse av boken i D2; diskutere hvordan vi kan bli bedre til å transformere og ta vare på bygg framfor rive i framtiden. Vel møtt!

Tirsdag 12 Februar. Josefines Gate 32, Biblioteket, kl 18:00.