Faksimile fra Aftenposten.no.

Debatt om det nye Munchmuseet

Tekst Kjetil Husebø Sist oppdatert 14.03.2019
Norske arkitekters landsforbund (NAL) er tilstede i flere debatter om det nye Munchmuseet.

Klassekampen

– Det er en illusjon å tro at glass ville sett veldig annerledes ut enn de perforerte aluminiumsplatene. Uansett materialvalg er det umulig å få et så stort bygg til å virke nærmest usynlig eller gjennomsiktig. Jeg tror det ligger mye psykologi i reaksjonene som kommer fram nå. Lambda er for mange blitt et symbol på en massiv fortetting i Bjørvika, sier Gisle Løkken, arkitekt MNAL og president i NAL, til Klassekampen.

Les "Glass var blindspor" (Klassekampen 14.3.2019) 

Aftenposten

— Forskning viser at datateknologien har ført til store endringer i arkitekturen og prosessene rundt, sier Kai Reaver, arkitekt MNAL, forsker ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og rådgiver i Norske arkitekters landsforbund, til Aftenposten.

"Føler du deg lurt av illustrasjonene? Slik har «rendering» endret arkitekturen." (Aftenposten 13.3.2019)

Les artikkel i Aftenposten om digitale illustrasjoner av arkitektur, såkalt "rendering". (artikkelen krever pålogging med abonnement).

Følg også debatten om teamet på NALs facebookside

NRK Nyhetsmorgen (radio)

Hør intervju med Kai Reaver, arkitekt MNAL, rådgiver i Norske arkitekters landsforbund og forsker ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo på NRK Nyhetsmorgen 14.3.2019

NRK Debatten (TV)

Se også TV-programmet "Debatten" på NRK TV 12.3.2019 hvor Gaute Brochmann, arkitekt MNAL, redaktør i Arkitektur N og arkitekturskribent i Morgenbladet, deltok. 

 

 

Les også mer om Munchmuseet i NALs prosjektdatabase