Debattmøte om Transformasjon - Hvordan lykkes i møte mellom bevaring og fornyelse?

Tekst Christopher Byrne Sist oppdatert 10.05.2018
BAF har gleden av å invitere til debatt om vårens tema: Transformasjon Med oss som innledere har vi Endre Sten Nilsen fra Fylkeskonsevatoren i Hordaland, Ida Winge Andersen fra Rebuilding og Jacob schroll fra Gamle3hus.

Først ut har vi Endre Sten Nilsen som vil holde innlegg om "Kva og kvifor noko er eit kulturminne" (15 min). Endre Sten Nilesn jobber idag som saksbehandler for nyere tid hos Fylkeskonservatoren i Hordaland. Han har tidligere jobbet som prosjekterende arkitekt hvor han blant annet har arbeidet med transformasjonsprosjekter.

Til kveldens andre innlegg er vi så heldige å ha fått med oss Ida Winge Andersen fra arkitektkontoret Rebuilding. Arkitektkontoret som holder til i Oslo, har spesialiset seg på å transformere, gjenoppbygge og revitalisere de bygde omgivelsene. Ida Winge Andersen, partner og daglig leder i Rebuilding, vil presentere kontoret og utvalgte arbeider i sitt innlegg "Det gamle er det nyeste nye" (30 min).

Til kveldens siste innlegg har vi fått med oss Jacob Schroll fra Gamle3hus som i et kort innlegg vil sette fokus på utfordringer i møtet med krav fra myndighetene i forbindelse med transformasjonsprosjekter(5 min).

Etter innleggene vil det bli en paneldebatt på scenen omkring utfordringene og mulighetene som kan oppstå i møte mellom bevaring og fornyelse. Til debatten stiller innledere og byarkitekten Maria Molden. Lars Clementsen Pedersen, styreleder i BAF, vil være debattleder.

Program:
Innlegg 19:00 - 19:50
Pause
Paneldebatt/samtale på scenen 20:00 - 21:00

Tid og sted:
Onsdag 23. Mai, kl. 19:00 - 21:00
Auditoriet på Litteraturhuset i Bergen


Vel møtt!