Fra utkastet "Hunton kanalby", Holt O´Brien og De Gayardon Bureau

Delt 2. premie til Wildcard Holt O´Brien i den åpne idékonkurransen om Huntonstranda i Gjøvik

Tekst Perann Sylvia Stokke Sist oppdatert 20.06.2018
To utkast ble tildelt 2. premie. Det ene var forfattet av Oslo-baserte Holt O´Brien i samarbeid med italienske De Gayardon Bureau. Holt O´Brien er ett av de 75 kontorene på Wildcardlisten på arkitektur.no, der alle partnere er under 40 år.

Gjøvik kommune og grunneierne på Huntonstranda inviterte i november 2017 til en åpen internasjonal plan- og designkonkurranse (idékonkurranse) hvor de ønsket ideer til en gjennomgripende transformasjon av et tidligere industriområde ved Mjøsa, Huntonstranda, og hvordan det i fremtiden kan bli en ny og levende del av Gjøvik sentrum.

Vinneren av konkurransen, øvrige premierte og hederlig omtale ble offentliggjort under et arrangement på Quality Strand Hotel i Gjøvik 15. juni 2018.

Les mer om konkurransen og last ned juryrapporten 

Holt O´Brien opplevde konkurransen om Huntonstranda som en spennende og lærerik oppgave å arbeide med. I konkurransen ble det forespurt innspill til hovedgrep, krysning av sterke barrierer, bebyggelsesplan og stedsskapning. 

– For oss var det viktig å bruke utbygging av Huntonstranda som brikke i å knytte hele byen mer mot Mjøsa. I det ligger det å skape varierte attraksjoner og opplevelser ved og mot vannkanten, og å bryte ned sterke trafikale barrierer. Spesielt var plassering av kulturhuset en utfordrende oppgave, og det tok en del runder før den satt, sier Betina Holt Haraldsen, arkitekt MNAL og partner.

Kontoret gleder seg nå til å følge prosessen videre.

– Vi følte det var et oppdrag som oppmuntret ambisiøse forslag, og det vil vi gjerne berømme konkurransekomiteen for. For oss som nyoppstartet kontor er det fantastisk å bli premiert i en slik konkurranse, spesielt med så mange dyktige kontorer som deltok, avslutter hun. 

HOLT O’BRIEN, OSLO
Colm O’Brien
Betina Holt Haraldsen

DE GAYARDON BUREAU, CESENA
Sara Angelini
Alessio Valmori

Til Holt O´Brien sin hjemmeside

holt-o-brien-huntonstranda

Fra premieutdelingen, Colm O’Brien og Betina Holt Haraldsen