Fjorårets prisvinnerne Geir Brendeland og Olav Kristoffersen / Foto: NAL, Eirik Audunson Skaar.

Den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur

Tekst Birgitte Skjerve Sist oppdatert 27.05.2015
10. juni går den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur av stabelen. I år er det fokus på store utbygginger og boligblokker med tre, der man blant annet presenterer fremragende arkitektur fra Australia, Irland, Sverige og Norge. Treprisen 2015 vil bli delt ut under arrangementet.

- I år setter vi fokus på boligblokker og høyhus fordi dette blir et vekstområde i nær fremtid, sier daglig leder Aasm. Bunkholt i TreFokus, som er en av arrangørene av konferansen.

- Det har de siste årene vært økende fokus på miljø og bærekraft i forhold til næringsbygg. Dette har blant annet medført økt bruk av tre i slike prosjekter. Nå ser vi at dette kommer på boligsiden også. Samtidig har trebaserte konsepter utviklet seg, både med hensyn til teknologi og økonomi, sier Bunkholt, som også er en av konferansens foredragsholdere.

Utdeling av Treprisen 2015

Under konferansen blir Treprisen delt ut. Treprisen er en arkitekturpris som deles ut for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Prisen ble opprettet i 1961 og deles ut av TreFokus i samarbeid med NAL.

Nordisk trearkitektur har fått mye internasjonal oppmerksomhet i det siste og har markert seg med prestisjefylte utmerkelser. Konferansen har hele verdikjeden som målgruppe og har utviklet seg til en interessant møteplass. Ulike aktører innen trebruk treffes her for å samtale og inspirere hverandre omkring innovasjon av norsk trearkitektur.

Fra konferanseprogrammet 

  • Utdeling av Treprisen
  • Store utbygginger og boligblokker med tre
  • Hvordan øke trebruk i urbane strøk?
  • Hvordan kan aktivt bruk av kommunale planer og strategier bidra til bærekraftig byutvikling?
  • Ny utførelsesstandard for trekonstruksjoner på trappene (inkl. Eurokode 5)
  • Hva kan vi forvente av fremtidens trearkitektur?
  • Dialog om trearkitektur


Arrangører

Konferansen arrangeres i et samarbeid mellom TreFokus, Norske arkitekters landsforbund, Arkitektbedriftene i Norge, Norsk Treteknisk Institutt og Norske Lauvtrebruk.

Tid for konferansen:
Onsdag 10. juni 2015 Kl 08:30-17:00.

Sted for konferansen:
MESH i Tordenskiolds gate 3 i Oslo.

Mer om konferansen: www.trearkitektur.no

Les mer om Treprisen: https://trearkitektur.wordpress.com/treprisen/

Skjermbilde 2015-05-20 kl. 13.39.59