Designsprint med Bopilot

  Sist oppdatert 05.10.2020
Målet for Bopilot designsprint var å finne gode løsninger for deleboliger, ved hjelp av metoden Design thinking. For å inspirere andre til å bruke alternative metoder, deles all erfaring, resultater og læring fra designsprinten og fra Bopilotprosjektet som helhet.

Bopilot - kommunen som pådriver for alternative boligløsninger eies av Bergen og Trondheim kommune og skal gå frem til våren 2022. Byarkitekten i Bergen, ved Tina Larsen  og Byplankontoret i Trondheim ved Vidar Vollan står for gjennomføring av aktivitetene.

Før jul ble det gjennomført en designsprint med tre team, ble ledet av arkitekter fra Helen & Hard, Haugen/Zohar og Lala Tøyen. Med i teamene var også representanter for OBOS, BOB BBL, Veidekke, Rambøll, TAG og MAD. Bopilot designsprint ble arrangert av Byarkitekten i Bergen og fasilitert av designere fra Haltenbanken og arkitekter fra Vill Urbanisme.

Her kan du lese mer om både designsprinten og formålet med Bopilot (trykk på bildet for å åpne publikasjonen i Issuu eller her for å laste ned pdf-versjon av publikasjonen):

BOPILOT_webbildeBOPILOT_webbilde

Fakultet for arkitektur og design ved NTNU og SINTEF Byggforsk utgjør forskergruppen i Bopilot. Karin Høyland, Åshild Hauge og Karine Denizou fra SINTEF Byggforsk, og Eli Støa og Randi Narvestad ved NTNU, bidrar med sin kompetanse på inkluderende arkitektur og byutvikling, beboerperspektiv og medvirkningsprosesser. Camilla Moneta, fagsjef i Norske arkitekters landsforbund, er med i styringsgruppen og bidrar til formidling av prosjektet. Les mer om Bopilot på NTNUs nettsider.