Vihdin kirkonkylän campus, i Finland. Arkitekt for bygget er Kuubis. Interiørarkitekt Lekolar Finland.

Foredrag med Lekolar om interiør, arkitektur og uteområder for skoler

Tekst JN/KE Sist oppdatert 10.01.2020
Velkommen til spennende foredrag om interiør, arkitektur og uteområder for skoler, torsdag 30. januar kl. 19:00 på Bydelshuset i Tønsberg!

I samarbeid med NIL har vi gleden av å invitere til foredrag på Bydelshuset i Tønsberg torsdag 30. januar. Vi får vi besøk av en flink og inspirerende interiørarkitekt som skal fortelle oss om sitt syn og sin vinkling på interiørarbeid i skoleprosjektering. I tillegg skal hun informere om Lekolars arbeid med tilhørende uteområder.

Fra Lekolars hjemmeside: Lekolar er i dag markedsledende i Norden, og er totalleverandør til barnehage og skole med over 20 000 produkter i porteføljen. "Vi vil vekke lysten til å lære gjennom å utvikle gode læringsmiljøer for barn og unge". 

Helena Enoksen, interiørarkitekt og møbeldesigner MNIL v/Lekolar, har 16 års erfaring innen faget hos firmaer som Scenario interiørarkitekter i Oslo, KB arkitekter og Spir arkitekter i Tønsberg. Hun jobber nå som interiørarkitekt i barnehage- og skolemøbelprodusenten Lekolar, på det norske hovedkontoret på Barkåker.

Unknown-3

Helena skal snakke om trender innen skolearkitektur, vise inspirerende læringsmiljøer hvor hensyn er tatt til riktig belysning, ergonomi og variasjon i undervisningsarealet fra alle de nordiske landene, snakke om møbler for skole mtp. materialer, funksjoner og kvalitet. Alt dette knyttet til pedagogikk og den nye læreplanen for norsk skole som implementeres fra og med august 2020.

Unknown

Bilde: Vihdin kirkonkylän campus, i Finland. Arkitekt for bygget er Kuubis. Interiørarkitekt Lekolar Finland.

Hun vil også snakke om hvordan uteområder på skole og barnehage kan brukes i undervisning, litt om materialer og tips ved planlegging og plassering av ulike funksjoner og områder med tanke på funksjonalitet og sikring at alle barn blir aktive i skolegården.

Unknown-1

Bilde: International school of Hellerup, Danmark. Lekolar Danmark er leverandør og Landskapsarkitekt.

 

Tid: Torsdag 30. januar, kl. 19:00. Foredrager varer mellom 1,5 og 2 timer.

Sted: Bydelshuset i Tønsberg, Tollbodgaten 19, 3111 Tønsberg

 

Vi sees!