Foredrag med siv.ark. Stein Halvorsen

Tekst KE Sist oppdatert 07.11.2018
VAF inviterer til foredrag med siv.ark. Stein Halvorsen på Haugar, torsdag 15. nov. kl. 18:00!

Stein Halvorsen og hans arkitektkontor, er en av pionerene innen økologisk tenkning ved byggeprosjekter og satsning på massivtrebygg. Kontoret ble etablert og satt på det arkitektoniske kartet i 1996, når han sammen med Christian Sundby vant konkurransen om sametinget i Karasjok, parlamentsbygget som ble tildelt Statens byggeskikkspris og Nordnorsk Arkitekturpris i 2001-02. Kontoret, har med en rekke prisbelønnete prosjekter blitt et forbilde for både unge og etablerte arkitektkolleger. Arkitektkontoret kom på 2.plass i konkurransen om Operaen, og en av jurymedlemmene, Kari Nissen Brodtkorb har uttalt; ”Jeg husker det personlige 2. premie-prosjektet til arkitekt Stein Halvorsen, hans enkle og følsomme håndskisser skilte seg ut blant over 300 digitalt fremstilte utkast. Snøhetta vant, fordi de leverte det beste operaprosjektet, men Halvorsens personlige bidrag gjorde inntrykk.” Av Stein og hans arkitektkontors mange store produksjoner kan nevnes Sametingsbygningen i Karasjok (2000), Norges ambassadørbolig i Berlin (2000), Sal Haaken ved Henie Onstad Kunstsenter (2003), Tana tinghus, Tana bru (2004), Eidsvoll tinghus (2004), Psykiatrisk klinikk, Bardu (2006), Follo tinghus (2006) og Hovedbrannstasjoner i Bergen (2013) / Tromsø (2010). Arkitektkontoret søker å oppnå balanse mellom mennesket og naturen i prosjektene og legger stor betydning i at bygningen skal tilpasses stedets rom og karakter, det nordiske klimaet og det særegne lyset på den nordlige halvkule. Kontoret har vokst siste årene og teller nå mer enn 30 ansatte i Rosenborggata 19, Oslo, hvorav 2 sitter på avdelingskontoret i Tønsberg.

Stein Halvorsen er utdannet ved Oslo ingeniørhøyskole og Arkitekthøgskolen i Oslo. Han fikk i 2017, æresbevisningen “Honorary Fellows», som gis av The American Institute of Architects (AIA) til internasjonale kolleger for betydelig bidrag til arkitektur og samfunn. Han bor i dag i Villa Schreiner, Sverre Fehns første ferdigstilte enebolig fra 1963. Stein er blant annet blitt portrettert i P2, fått besøk av Sommeråpent ved hytta på Hvaler og var med i Arkitektens hjem, i mai 2015, dersom noen ønsker å høre Stein fortelle, før han gjester oss på Haugar. www.sh-arkitekter.no.

Vi gleder oss til å se dere, velkommen på Haugar torsdag 15.november!

Cafe Bare Barista er åpent fra 17.00, så kom gjerne tidlig for en sosial treff over et glass eller en matbit! Hovedinngangen er stengt, inngang vil være på venstre fløy. Er det god stemning, kanskje blir det en tur ut etterpå?