Forelesning - Tre kontorer fra Paris

  Sist oppdatert 16.04.2019
OAF inviterer til det femte arrangementet i sin forelesningsrekke «History in Practice» 25.04.19 kl 18:00 på Arkitektenes hus. Denne gang er det tre nyskapende kontorer fra Paris som kommer for å snakke om sin praksis og sine prosjekter:

DATA Architects:
DATA (Department of Advanced Typologies for Architecture) Architects er et arkitektbyrå startet I 2010 av Léonard Lassagne og Colin Reynier, de har avdelinger i Paris og Lyon. DATA Architects ser seg selv som en plattform for praktisk arkitekturforskning hvor man undersøker nytenkende og nyskapende typologier og konstruksjoner, som blir satt ut i live gjennom prosjekter.
De har bl.a. mottatt Pierre Cardin-prisen for arkitektur i 2016 og Prix Spécial de l’Équerre d’Argent i 2018 for prosjektet «Lafayette Anticipations» sammen med OMA .

http://dataarchitectes.com/

Studio Muoto:
Ble etablert i 2003 av Gilles Delalex og Yves Moreau, som begge har arbeids- og studieerfaring fra både Frankrike og Skandinavia. Deres arbeider kjennetegnes med et minimalistisk formspråk som gjerne uttrykkes gjennom rå og industrielle materialer. Dette har til hensikt å skape en artikulert arkitektur som balanserer estetikk mot økonomi.
Studio Muoto har bl. a. mottatt Holcim-prisen i 2014 og l’Equerre d’Argent i 2016.

http://www.studiomuoto.com/en/

Septembre:
Septembre er et Paris-basert arkitektkollektiv med medlemmer fra Frankrike, Nord-Afrika, Tyskland og Sverige. Med sin sammensatte kulturelle bakgrunn skaper de også et rikt mangfoldig av prosjekter. De jobber med arkitektur og urbane strategier over hele verden men med et tyngdepunkt i Frankrike.
Septembre var nominert til Mies van der Rohe-prisen i 2017 for deres transformasjon- og boligprosjekt i Belleville, Paris.

https://septembrearchitecture.com/