Foto: Knut Werner Alsen

Helen & Hard vant Treprisen 2013

Tekst Kirsti Hansen Sist oppdatert 13.05.2014
Helen & Hard ved Siv Helene Stangeland og Reinhard Kropf fikk Treprisen 2013. Utdelingen skjedde i forbindelse med den første nasjonale Trearkitekturkonferansen i Norge som ble avholdt i Oslo 11. juni.

Prisvinnerne, arkitektene fra Helen & Hard Arkitekter i Stavanger, er seg tydelig bevisst at arkitekters arbeid har konsekvenser for mennesker og miljø i vid forstand. De behersker en bred palett i forhold til innovasjon og formgivning med tre som hovedmateriale. Etter juryens skjønn representerer Helen & Hard Arkitekter en viktig intellektuell kraft for utvikling av byggenæringen.

Fra en rik produksjon valgte juryen å fremheve noen prosjekter der tre er et hovedmateriale:

Skjermbilde 2013-06-12 kl. 09.28.55I biblioteket i Vennesla reintroduseres et integrert innredningsprinsipp, et slags moderne gesamtkuntswerk, noe man sjelden ser i dagens arkitektur. Prinsippet viser hvilket arkitektonisk potensial som ligger i å se et prosjekt helhetlig. En helt ordinær oppgave har blitt et høyst overraskende og karakterfullt bygg. 
Se prosjektet i prosjektdatabasen
architecturenorway.no  

Skjermbilde 2013-06-12 kl. 09.33.09I Prekestolen fjellstue har et hverdagslig utgangspunkt, en kafé for turister, blitt et industriendrende prosjekt. 
Se prosjektet i prosjektdatabasen
På architecturenorway.no 

 

 

  

Skjermbilde 2013-06-12 kl. 09.35.35I prosjektet I-park, redefineres et inngangsparti til et minneverdig virtuost og klangrikt geometrisk utsagn. 
Se prosjektet i prosjektdatabasen

 

 

 

Les hele juryens begrunnelse

Treprisen er en av landets mest prestisjetunge arkitekturpriser og har vært delt ut i over 50 år. Prisen deles ut i et samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og skogtrenæringen i Norge ved TreFokus AS.

kontakt

  • Birgitte Skjerve
    Prosjektleder
    Tlf: 901 98 230
    E-post

    TOB_V kopiTOB_V kopiTOB_V kopi