Oversiktskart, konkurranse

"Ibsenbiblioteket" – også tilrettelagt for Wildcard

Tekst Perann Sylvia Stokke Sist oppdatert 22.02.2018
Ett av de tre teamene som skal velges i parallelloppdraget for Ibsenbiblioteket skal være et yngre, nyetablert kontor (Wildcard).

Skien kommune inviterer til parallelloppdrag for tverrfaglige arkitektgrupper for prosjektet «Ibsenbiblioteket».

Utlysningens nivå B er tilrettelagt for yngre, nyetablerte kontorer (Wildcard.) Denne utlysningen har i liten grad definert krav til innlevert materiale, slik at kontorene selv kan definere hvordan oppgaven best kan besvares. Referanseprosjekter er ikke nødvendig. Oppgaveforståelse og CV'er bør være gjennomtenkt og skreddersydd til tilbudet.

– Det er gledelig at også yngre arkitekter gis mulighet til å komme med innspill på en så viktig oppgave, sier Gisle Nataas, konkurranseleder i NAL.

NAL har i dette oppdraget jobbet for å påvirke oppdragsgiver til også å velge yngre arkitekter.

– Når dette ble akseptert har vi jobbet med å finne en balanse mellom godt etablerte og nyetablerte, honorarstørrelse og krav til innlevert materiale, sier Andreas Fadum Haugstad i NALs BYLIVsenter som bistår Skien kommunen i prosessen.

Fadum Haugstad mener nøkkelen for de nyetablerte vil være å synliggjøre deres forståelse av prosjektet gjennom en treffsikker oppgaveforståelse og skreddersydde, tverrfaglige team.

– Ikke se på CV’en som et traust og statisk dokument, men bruk dette som del av deres forståelse av oppgaven, ved å skreddersy innholdet til oppdraget dere leverer tilbud til. Disse dokumentene blir sett i sammenheng. Unge kontorer får en glimrende mulighet til å vise frem deres kompetanse her. Og ikke glem at deltakelse i dette oppdraget også er en god måte å skape seg et solid grunnlag for å bli med på å tegne Ibsenbiblioteket, når denne konkurransen lyses ut senere, avslutter Fadum Haugstad.

Mer informasjon om parallelloppdraget og link konkurransegrunnlaget finner du på NALs konkurransesider