Foto: NAL

Inspirerende medlemsmøte i Ulsteinvik

Tekst Gitte Langlo Sist oppdatert 22.10.2018
MAF hadde høstens første medlemsmøte i forbindelse med BYLIVkonferansen i Ulsteinvik, der BYLIVsenteret bidro til å arrangere et eget møte med foredragsholderne Espen Pedersen og Aat Vos.

De har samarbeida på prosjektet «Ulstein Arena» der Espen har vært arkitekt, og Aas har vært engasjert i arbeidet med biblioteket. Prosjektet er ganske enestående på våre kanter, både når det gjelder kvalitetsnivå, utforming og nytenking for sosiale møteplasser. Både idrettshallen (med klatreveggen som hovedattraksjon), svømmeanlegget og biblioteket har blitt utviklet over et visst tidsrom, og prosjektet har vært gjennom en fruktbar prosess der en har evnet å sette prosjektet i direkte sammenheng med byen og bylivet. Alle de tre hovedfunksjonene er eksponert for gatelivet og visker ut skillet mellom inne og ute. Selv om man bare skal forbi, så gir bygget «live-bilder» av aktivitetene som pågår gjennom de store vinduene. Aktivitetene er eksponert og det funker, her blir man formelig trukket inn i bygget og rett inn i bibliotekets åpne og livlige sone, får lyst å hoppe i bassenget eller klatre i klatreveggen.

Espen viste oss gjennom ideskisser, tegninger og bilder hvordan prosessen og prosjektet har vokst fram, og Aat Vos fortalte om hvordan bibliotekets plass også hadde vokst både i innhold og størrelse gjennom tilsvarende god prosess. De delte villig med oss både ideene bak og erfaringer, samt hvordan en kan jobbe for å få til gode prosesser med byggherre, brukere, politikere, entreprenører og håndverkere. Vi som hadde møtt fram gikk fra møtet oppløftet og motiverte, og de som hadde anledning, ble etter middagen med på den åpne befaringen ledet av Espen. Der vi fikk ytterligere servert fakta og små anekdoter fra byggeprosessen og fikk se.

Stor takk til Espen og Aat for å stille med et så stort og levende engasjement etter en lang konferansedag. Også takk til Alf Waage og Ingvild Gjerdset, både for hjelp med medlemsmøtet og med en perfekt gjennomført – og veldig inspirerende – BYLIVkonferanse!

Les mer om Ulstein Arena i Arkitektur N