Foto: Artec AS/ 3SEKSTI / BOB. Arkitekt: Artec AS

Byggingen av et av verdens høyeste trehus starter nå!

Tekst Kjetil Husebø Sist oppdatert 13.05.2014
BOB Eiendomsutvikling har bestemt seg for å bygge et av verdens høyeste trehus ved Puddefjordsbroen i Bergen. Grunnarbeidet starter i april 2014 og til høsten begynner jobben med å reise selve bygget som blir 51 meter høyt.

Prosjektet inngår som ett av forbildeprosjektene i Tre og by fordi det representerer en ny måte å bygge høyhus på. Bygget vil bli konstruert av limtre i kombinasjon med prefabrikerte moduler som fraktes med båt til Damsgårdssundet, og monteres på byggeplassen. Bygget blir forsterket med to unike poweretasjer i limtre som styrker strukturen og 95 prosent av trevirket vil komme fra norske skoger.

- Målet for prosjektet har vært å gi bygget en arkitektur som tydelig formidler at dette er verdens høyeste trehus. Arkitektoniske grep har vært å binde sammen arkitekturen med konstruksjonsprinsippene. De åpne fasadene vil gi mye lys til leilighetene og omramme den fantastiske utsikten, sier arkitektene Per Reigstad og Marina Trifkovic i Artec AS.

Fakta om «Treet»: verdens høyeste trehus, og et pilotprosjekt for bærekraftige høyhus i byer. Passivhus, svært lavt energiforbruk. Miljøriktig og bærekraftig prosjekt som binder store mengder CO2. "Treet" kommer til å inneholde 62 leiligheter, fordelt på to- og treroms. Salgsstart mai 2013. Innflytting høsten 2014. Felles takterrasse 15 etasjer over fjorden. Treningsrom midt i bygget, med luftig utsikt over Bergen.

Kilder: Bergens Tidende og nettsiden til "Treet"

Les mer om prosjektet i Bergens Tidende

Les mer om prosjektet på nettsiden til "Treet"

_dsc4881_v6_2012 

eksterior-2-large

Foto: Artec AS

kontakt

  • Birgitte Skjerve
    Prosjektleder
    Tlf: 901 98 230
    E-post

    TOB_V kopiTOB_V kopiTOB_V kopi

Dette innholdet er en del av Tre og by

TOB_H

Følgende aktører er med på prosjektet:

  • Byggherre: BOB Eiendomsutvikling AS. Arkitekt: Artec AS . Rådgiver byggeteknikk, brann, akustikk, tekniske fag, prosjekteringsledelse: Sweco AS. Leverandør limtrekonstruksjoner: Moelven Limtre AS. Leverandør byggmoduler: Kodumaja AS. I tillegg har Trefokus AS, Treteknisk Institutt og NTNU bidratt med faglige innspill i utviklingen av prosjektet. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge.