Dagny Marie Bakke, prosjektleder for NALs kursvirksomhet. Foto: Tommy Ellingsen

Kurshøst med sterkere digital satsing

  Sist oppdatert 13.08.2020
Høstens kurs fra NAL er på flere måter tilpasset koronapandemiens innvirkning på arkitekters arbeidssituasjon. Svarene fra kursundersøkelsen blant medlemmene har også vært svært viktig for hvordan det kommende tilbudet legges opp.

- Mange går en usikker høst i møte. Vi ønsker å gi et ekstra godt tilbud til nyutdannede og til arkitekter som nettopp har startet egen praksis - både faglig og økonomisk, sier Dagny Marie Bakke, prosjektleder for NALs kursvirksomhet.

Grunnkursene i plan- og bygningsrett er oppdatert og tilbys i to deler: byggesak og reguleringsplan. Nyutdannede (2019 eller senere) og de som i samme tidsrom har startet enkeltmannsforetak eller lite kontor får 50 prosent prisreduksjon på kursene.

- Det har også vært viktig for oss å gi et bedre digitalt tilbud, både på grunn av koronasituasjonen og for å nå NAL-medlemmer utenfor Oslo, sier Dagny.

Alle høstens tilbud kan strømmes, og i kurset om reguleringsplan er det også lagt opp til digitalt gruppearbeid med veiledning fra kursleder. Fysisk deltakelse i Arkitektenes hus vil være tilpasset gjeldende smittevernsregler.

Som en direkte respons på kursundersøkelsen NAL gjennomførte før sommeren, kommer det flere tilbud som vil være gratis for medlemmene. Det første digitale medlemsseminaret er allerede gjennomført. Kortere kurs tilpasset digitale flater lanseres snart. Og tillegg vil høsten by på frokostmøter, som både kan følges i Arkitektenes hus og på nett.

 - Her vil vi åpne for at også de som følger møtene via skjerm, kan sende inn spørsmål og være aktive deltakere, sier Dagny. 

Det første frokostmøtet arrangeres 28. august og har fått tittelen Hvordan bør estetikk behandles i byggesaker?

NALs kurskalender oppdateres fortløpende, så følg med på kurs.arkitektur.no for påmelding og mer informasjon om høstens tilbud.