Mikael Godø ny redaktør i Arkitektnytt. Foto: privat.

Mikael Godø ny redaktør i Arkitektnytt

Tekst Kjetil Husebø Sist oppdatert 22.05.2018
– Jeg går til stillingen med en stor dose ydmykhet, siden jeg er en bladfyk uten arkitektbakgrunn. Min ambisjon er at Arkitektnytts redaksjon skal fortsette å lage god journalistikk som er relevant og engasjerende for arkitekter og andre med interesse for arkitektur og byutvikling. Visuelt sett kommer jeg til dekket bord, siden både papir og nett nylig er blitt redesignet med Martin Braathen som redaktør, og Bielke&Yang har vunnet den gjeve Visuelt-prisen for papirutgavens nye design. Med andre ord: det blir fullt trøkk på reportasje, kommentar og debatt, sier Mikael Godø.

Mikael Godø (50) er frilansjournalist og forfatter. Han har lang og variert erfaring som journalist og har siden 2012 skrevet om arkitektur for Dagbladet, hvor han også har vært filmanmelder og redigerer i debattavdelingen. Fra 2014-2017 har han arbeidet som journalist i Arkitektnytt, og har derfor kjennskap både til bladet og organisasjonen. Han har gitt ut flere bøker på Aschehoug forlag, og har hatt flere engasjementer for blant annet Aftenposten, Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

 - Mikael Godø har solid erfaring som journalist, i tillegg til en særlig kjennskap til arkitekturfeltet, en kombinasjon som gjør at han kan se fagets muligheter og utfordringer fra utsiden. Det er et spennende potensiale som vi ser frem til at Godø dyrker. Vi er svært glad for at Godø nå blir en del av NAL og Arkitektnytt og vi ser frem til å samarbeidet, sier president i NAL Alexandria Algard.

Den nye redaktøren tiltrer stillingen 15. juni og vil lede en redaksjon på fire medarbeidere.

Arkitektnytt er et aktualitetsblad og en arena for debatt, fagkritikk og faglig nytenking. Tidsskriftet utgis 11 ganger i året, med et opplag på 5 800. Utgiver er Norske arkitekters landsforbund (NAL).