Nytt om arkitekter

  Sist oppdatert 10.05.2019
Her kan du følge med på vår nye spalte om stort og smått av jobbskifter i arkitektbransjen.

DARK har den siste tiden ansatt syv nye arkitekter:

mathildelobbenArkitekt MNAL Mathilde Lobben er utdannet ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Hun leverte diplomoppgaven i januar 2019, med prosjektet «Coexist – Living together in the city». Tema for diplomen var hvordan et bygg kan tilpasse seg byens mellomrom, dens omkringliggende strukturer og hvordan man kan bo alene, men sammen. Mathilde har en bakgrunn fra kunst, interiør og dans. Mathilde er født og oppvokst i Drammen, og er derfor svært glad for opprettelsen av Dark Drammen og muligheten til å få være med på å utvikle litt av sin hjemby.

sindreandersengåsvikArkitekt MNAL Sindre Andersen Gåsvik kom til Dark i januar 2019. Han har tidligere jobbet med alle faser av et prosjekt, fra konseptutvikling til ferdig bygg, og har i hovedsak jobbet med prosjektering av store boligprosjekter.Sindre tok mastergraden sin i arkitektur ved NTNU i Trondheim. Diplomoppgaven hans handlet om tilpasset gjenbruk av eksisterende bygningsmasse til boligformål. Han har også vært på utveksling ved École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). Hos Dark er jobber Sindre på Økern Portal.

johannabackhausJohanna Backhaus ble utdannet ved Technische Universität Berlin og har en Master i Arkitektur. Hun jobbet i Berlin og Gjøvik før hun begynnte hos Dark i 2019. Hun har også vært praktikant hos Pool Architekten i Zürich. Johanna har erfaring fra ulike prosjektfaser innen boligprosjekter, kontorbygg, skoler og svømmehaller. Hun er en av de første som ble ansatt i Dark sitt Drammens-kontor.

ia christesashvili

Ia Christesashvili er utdannet ved The Academy of Fine Arts i Tbilisi, Georgia. Hennes store kompetanseområde som arkitekt er konseptutvikling og utforming av estetiske uttrykk. Ía er god i Revit og er inne som konsulent der hun bidrar som Revit/BIM-eskspert. 

marija djordjevic

 

Marija Djordjevic tok mastergraden sin ved Universitetet i Beograd i 2008. Før hun begynte hos Dark i februar 2019, jobbet hun i flere år som arkitekt i Serbia og siden 2015 i Norge.
Hun har opparbeidet seg en allsidig kompetanse fra forskjellige faser av prosjektering, fra skisseprosjekt, anbudsrunde, arbeidstegninger, detaljering og oppfølging på byggeplass. Hun har god erfaring med store og komplekse prosjekter, hovedsakelig innen bolig, næring, og med kommersielle prosjekter, samt med ombygging og rehabilitering av eksisterende anlegg. Hos Dark er jobber Marija på Økern Portal.

Nis TimmerNis Timmer studerte arkitektur på Aarhus School of Architecture og ble ferdig der i 2009. Han jobbet for Henning Larsen Architects, 3xN og Jan Wichman Arkitekter i København før han reiste fra Danmark.Han har bodd i Norge siden 2013 og jobbet for Arkitema Architects både med sykehus, skoler, bolig og kommersielle prosjekter. Hos Dark er jobber Nis på Økern Portal.

danijelvinko

Danijel Vinko tok mastergraden sin på University of Architecture i Zagreb og spesialiserte seg i bærekraftig og miljøvennlig arkitektur. Før han startet hos oss jobbet han flere steder både i inn og utland som for eksempel Danmark, Slovenia og Kroatia. Danijel bidrar på konkurranser, men skal også jobbe med tidligfase hos Dark.

 

Ingrid_web

Arkitekt MNAL Ingrid Danielsen begynner hos Mad Arkitekter etter ti år hos Lund+Slaatto Arkitekter. Hun har bred prosjekteringserfaring fra arbeid med større, komplekse bygg, kontorer og næringsbygg.
- Jeg ser frem til å jobbe sammen med et bra team i det spennende transformasjonsprosjektet Universitetsgata 2!

 

3Arkitekt MNAL Silje Mourier Haugen er lektor/ faglærer i Design&Arkitektur. Jeg er utdannet fra Arkitektskolen i Århus i 2006.

— Jeg jobbet tidligere hos Kristin Jarmund arkitekter, men tok for en stund siden et stort skritt over i en annen verden og begynte å undervise i Design og Arkitektur i videregående skole. Jeg jobber nå ved Edvard Munch vgs, på studieretningen KDA: Kunst, design og arkitektur, mens jeg tar studiet PPU (praktisk pedagogisk utdanning) på OsloMet.

— Jeg har alltid elsket å arbeide som prosjekterende arkitekt og gledet meg til hver dag på jobb, men grunnen til at jeg tok dette skrittet var at jeg ønsket en mer samfunnsnyttig og meningsfull hverdag. Det å arbeide med unge er for meg veldig meningsfullt og givende. De er fremtiden. De er spirene i faget, og trenger gode forbilder som kan inspirere og engasjere dem.

— Misforstå meg rett, jeg synes arkitektur er et veldig viktig og meningsfullt felt, men jeg ønsket meg noe som bidro her og nå, ikke om ti år, og ikke til å fylle noen eiendomsinvestors lomme med mer gryn – i Panama. Vi lever ganske kort og må bruke vår tilmålte tid godt. Vi må våge å mene, våge å bry oss og våge å ta valg, selv om det betyr å gå ned i lønn. Jeg elsker å være arkitekt, men har innsett at læreryrket faktisk er verdens viktigste yrke. Anders Almesveen

Arkitekt MNAL Anders S. Almesveen er tilbake i Spinn hvor han begynte som modellbygger i slutten av arkitektstudiene ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Denne gang i sin hjemby Stavanger, hvor SPINN Vest har vokst til ått ansatte i løpet av sitt første år.

— I nytransformerte kontorlokaler i Innovation Dock ved sjøkanten i østre bydel i Stavanger får jeg gleden av å tegne god skolearkitektur i hele landet, og har blitt gjenforent med flere kjekke medstudenter og kollegaer fra Oslo og Stavanger.  I tillegg har vi uten tvil en av de fineste utsiktene i landet inn mot Ryfylke, sier Anders S. Almesveen.

Almesveen har tidligere jobbet i BARK arkitekter, PLANK Arkitekter, Léva Urban Design og sist i Alliance Arkitekturstudio.  

Henning Wien_Arkitekt MNAL Henning Wien tok spranget over til Spinn i januar 2019 etter nesten seks år hos tegn_3 i Trondheim og Oslo. Han har tidligere også jobbet på byggesakskontoret i Trondheim kommune. Henning er et av de seneste navnene som føres på ansattelista til raskt voksende Spinn og ser fram til å spisse den vide kompetansen sin inn mot skole- og miljøarkitektur. Han nekter å flytte fra egentegnet hus i hjembygda Hadeland, og togpendler straka vegen inn til Spinn på hovedkontoret i Kvadraturen i Oslo.

 

IMG_1021Etter å ha jobbet på noen ulike Oslo-kontorer siden 2002, kom arkitekt MNAL Trine Bang fra HRTB til SPINN i midten av januar. Trine har bakgrunn fra bl.a. skole og omsorg, og denne erfaringen kommer godt med når hun nå tar over som prosjektleder på Framtidas Ungdomsskole i Bamble kommune.

 

 

 

 

DSCF8459 copyArkitekt MNAL Anders Rubing går fra Asplan Viak til ny stilling som stipendiat ved Universitetet i Bergen (UiB).
Her skal han forske på sikkerhet, resilience, infrastruktur og urban fremtid på Senter for Kvinne- og Kjønnforskning. Rubing ble ferdig utdannet fra Bergen Arkitekthøgskole (BAS) i 2012 og er nå hovedlærer på masternivå og diplomveileder på samme institusjon.

Rubing har lenge forsket om brytepunktet mellom sikkerhet og retten til demokratisk uttrykk i det offentlige rom og hvordan sikkerhetsarkitektur forandrer byer og andre urbane systemer. Rubing var medredaktør og prosjektleder for den flerfoldig prisbelønte boken ”The City Between Freedom and Security, Contested Public Spaces in the 21st Century” som omhandler samme tematikk. Anders er publisert i bøker internasjonalt og i fag-magasiner og aviser nasjonalt, han er frilans kritiker for tidskriften Arkitektur N. Rubing foreleser hyppig om sikkerhet, arkitektur og retten til offentlig rom i byen. I tillegg har Rubing bred erfaring fra byggprosjekter i ulike skala og type, stedsutvikling og utsmykking. Spesiell kjennskap til helsebygg, medvirknings- prosjekter samt utsmykkingsprosjekter. Rubing driver Teori og Praksis, en plattform for å løfte en debatt om våre bygde omgivelser i relasjon til økonomi, politikk og levd liv.

 

nal_pressebilder_2018_38Arkitekt MNAL Andreas Fadum Haugstad slutter som prosjektleder i Norske arkitekers landsforbund (NAL) og begynner som prosjektleder i ByKuben, Oslos senter for byøkologi. ByKuben er en viktig satsing for byrådet. Byøkologi handler om byområdenes samlede miljøpåvirkning, samspillet mellom mennesker og natur i byen og hvordan dette kan forbedres. ByKuben har mål om å bidra til at byens befolkning føler eierskap til, og ser muligheter i det grønne skiftet mot nullutslippssamfunnet. ByKubenholder til i Myntgata 2, ved festningen/Kontraskjæret.

 

JoneidEtter 14 år hos Knut Hjeltnes AS siv. ark. MNAL, har arkitekt MNAL Nils Joneid etablert et arkitektkontor sammen med kollega arkitekt MNAL Tom Christian Taasen. Arkitektkontoret Cover arkitektverkststed jobber med eneboliger, ombygg/tilbygg, hytter, men også større prosjekter. De er lokalisert på Taasen gård hvor de også har et snekkerverksted.

 

 

 

siggy og gunn elin-1

MNIL Gunn Elin Smørdal Birkenes og Sigurjón Geir Gunnarsson har etablert Dark Stavanger. Det er et arkitektkontor i DARK gruppen med avdeling i Stavanger. Arkitektkontoret har 11 ansatte med full prosjektering og planleggingskompetanse innenfor arkitektur og plan, landskap, interiør og 3D/visualisering/VR. Dark Stavanger holder til i Ryfylkegaten 22. Midt i hjertet av den mest kreative bydelen Stavanger Øst.

 

 

 

Har du byttet jobb? Tips oss!

Har du fått din aller første jobb eller byttet arbeidssted? Eller kanskje du har fått deg ny stilling eller nye oppgaver på ditt nåværende arbeidssted?

Uansett vil vi gjerne vite om det, til vår nye spalte om stort og smått av jobbskifter i arkitektbransjen.

Send noen linjer om deg selv, din bakgrunn og din nye jobb, samt et bilde i breddeformat, til khu@arkitektur.no 

Endre dine opplysninger i NALs medlemssystem

Dersom du har byttet arbeidsgiver oppforder vi deg også til å endre dine opplysninger via vårt skjema på arkitektur.no eller epost (nal@arkitektur.no).

Du kan også endre dine opplysninger via Min side i NALs kursmodul https://kurs.arkitektur.no

kontakt

  • Norske arkitekters landsforbund
    Tlf. 23 33 25 00
    E-post