Nytt om arkitekter

  Sist oppdatert 13.03.2019
Her kan du følge med på vår nye spalte om stort og smått av jobbskifter i arkitektbransjen.

Anders Almesveen

 

Arkitekt MNAL Anders S. Almesveen er tilbake i Spinn hvor han begynte som modellbygger i slutten av arkitektstudiene ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Denne gang i sin hjemby Stavanger, hvor SPINN Vest har vokst til ått ansatte i løpet av sitt første år.

— I nytransformerte kontorlokaler i Innovation Dock ved sjøkanten i østre bydel i Stavanger får jeg gleden av å tegne god skolearkitektur i hele landet, og har blitt gjenforent med flere kjekke medstudenter og kollegaer fra Oslo og Stavanger.  I tillegg har vi uten tvil en av de fineste utsiktene i landet inn mot Ryfylke, sier Anders S. Almesveen.

Almesveen har tidligere jobbet i BARK arkitekter, PLANK Arkitekter, Léva Urban Design og sist i Alliance Arkitekturstudio.  

Henning Wien_Arkitekt MNAL Henning Wien tok spranget over til Spinn i januar 2019 etter nesten seks år hos tegn_3 i Trondheim og Oslo. Han har tidligere også jobbet på byggesakskontoret i Trondheim kommune. Henning er et av de seneste navnene som føres på ansattelista til raskt voksende Spinn og ser fram til å spisse den vide kompetansen sin inn mot skole- og miljøarkitektur. Han nekter å flytte fra egentegnet hus i hjembygda Hadeland, og togpendler straka vegen inn til Spinn på hovedkontoret i Kvadraturen i Oslo.

 

IMG_1021Etter å ha jobbet på noen ulike Oslo-kontorer siden 2002, kom arkitekt MNAL Trine Bang fra HRTB til SPINN i midten av januar. Trine har bakgrunn fra bl.a. skole og omsorg, og denne erfaringen kommer godt med når hun nå tar over som prosjektleder på Framtidas Ungdomsskole i Bamble kommune.

 

 

 

 

DSCF8459 copyArkitekt MNAL Anders Rubing går fra Asplan Viak til ny stilling som stipendiat ved Universitetet i Bergen (UiB).
Her skal han forske på sikkerhet, resilience, infrastruktur og urban fremtid på Senter for Kvinne- og Kjønnforskning. Rubing ble ferdig utdannet fra Bergen Arkitekthøgskole (BAS) i 2012 og er nå hovedlærer på masternivå og diplomveileder på samme institusjon.

Rubing har lenge forsket om brytepunktet mellom sikkerhet og retten til demokratisk uttrykk i det offentlige rom og hvordan sikkerhetsarkitektur forandrer byer og andre urbane systemer. Rubing var medredaktør og prosjektleder for den flerfoldig prisbelønte boken ”The City Between Freedom and Security, Contested Public Spaces in the 21st Century” som omhandler samme tematikk. Anders er publisert i bøker internasjonalt og i fag-magasiner og aviser nasjonalt, han er frilans kritiker for tidskriften Arkitektur N. Rubing foreleser hyppig om sikkerhet, arkitektur og retten til offentlig rom i byen. I tillegg har Rubing bred erfaring fra byggprosjekter i ulike skala og type, stedsutvikling og utsmykking. Spesiell kjennskap til helsebygg, medvirknings- prosjekter samt utsmykkingsprosjekter. Rubing driver Teori og Praksis, en plattform for å løfte en debatt om våre bygde omgivelser i relasjon til økonomi, politikk og levd liv.

 

nal_pressebilder_2018_38Arkitekt MNAL Andreas Fadum Haugstad slutter som prosjektleder i Norske arkitekers landsforbund (NAL) og begynner som prosjektleder i ByKuben, Oslos senter for byøkologi. ByKuben er en viktig satsing for byrådet. Byøkologi handler om byområdenes samlede miljøpåvirkning, samspillet mellom mennesker og natur i byen og hvordan dette kan forbedres. ByKuben har mål om å bidra til at byens befolkning føler eierskap til, og ser muligheter i det grønne skiftet mot nullutslippssamfunnet. ByKubenholder til i Myntgata 2, ved festningen/Kontraskjæret.

 

JoneidEtter 14 år hos Knut Hjeltnes AS siv. ark. MNAL, har arkitekt MNAL Nils Joneid etablert et arkitektkontor sammen med kollega arkitekt MNAL Tom Christian Taasen. Arkitektkontoret Cover arkitektverkststed jobber med eneboliger, ombygg/tilbygg, hytter, men også større prosjekter. De er lokalisert på Taasen gård hvor de også har et snekkerverksted.

 

 

 

siggy og gunn elin-1

MNIL Gunn Elin Smørdal Birkenes og Sigurjón Geir Gunnarsson har etablert Dark Stavanger. Det er et arkitektkontor i DARK gruppen med avdeling i Stavanger. Arkitektkontoret har 11 ansatte med full prosjektering og planleggingskompetanse innenfor arkitektur og plan, landskap, interiør og 3D/visualisering/VR. Dark Stavanger holder til i Ryfylkegaten 22. Midt i hjertet av den mest kreative bydelen Stavanger Øst.

 

 

 

Har du byttet jobb? Tips oss!

Har du fått din aller første jobb eller byttet arbeidssted? Eller kanskje du har fått deg ny stilling eller nye oppgaver på ditt nåværende arbeidssted?

Uansett vil vi gjerne vite om det, til vår nye spalte om stort og smått av jobbskifter i arkitektbransjen.

Send noen linjer om deg selv, din bakgrunn og din nye jobb, samt et bilde i breddeformat, til khu@arkitektur.no 

Endre dine opplysninger i NALs medlemssystem

Dersom du har byttet arbeidsgiver oppforder vi deg også til å endre dine opplysninger via vårt skjema på arkitektur.no eller epost (nal@arkitektur.no).

Du kan også endre dine opplysninger via Min side i NALs kursmodul https://kurs.arkitektur.no

kontakt

  • Norske arkitekters landsforbund
    Tlf. 23 33 25 00
    E-post