Nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy

 • Vinneren vant til slutt

  05.07.2016

  Det danske arkitektfirmaet AART ble 12. april i år kåret til vinner av den internasjonale arkitektkonkurransen om nytt Vikingtidsmuseum. En enstemmig jury fremhevet deres utkast «Naust» som konkurransens klare vinner. I alle media ble løsningen omtalt med begeistring.

 • Danske AART vant på Bygdøy

  12.04.2016

  Vikingskipsmuseet og Osebergskipet var den verdige rammen rundt bekjentgjøring av resultatet av den åpne internasjonale arkitektkonkurransen om nytt Vikingtidsmuseum. Kunnskapsministeren hadde æren av å presentere de tre premievinnerne, og spenningen var stor.

 • Vinnerne av Vikingtidsmuseet er kåret

  12.04.2016

  En enstemmig jury har kåret tre vinnere i den åpne plan- og designkonkurransen for nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy. Førsteplassen går til AART architects fra Danmark for bidraget Naust.

 • Vikingtids-konkurransens resultat presenteres 12. april

  07.04.2016

  Juryen er nå ferdig med sitt arbeide og vinnerne av konkurransen vil bli kåret.

 • BIM eller ikke BIM?

  10.12.2015 # Fagpolitikk

  NALs skepsis til BIM-kravet i konkurransen om Vikingtidsmuseet er blitt livlig diskutert på NALs Facebooksider den siste uken og blitt omtalt i media. Vi konstaterer både støtte og kritikk for Konkurransekomiteens holdning.

 • Kun 107 bidrag

  05.12.2015 # Fagpolitikk

  - Et forbausende lavt antall deltagere som konkurrerer om å tegne Vikingtidsmuseet, sier president i NAL, Alexandria Algard.

 • Vikingtidsmuseet: Innlevering i dag!

  02.12.2015

  Fristen for innlevering av utkast til den åpne, internasjonale arkitektkonkurransen om nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy er i dag, onsdag 2. desember kl. 1400. Innleveringen skal skje digitalt, uten den normale innlevering av anonymiserte plansjer.

 • BIM og Vikingtidsmuseet

  05.11.2015

  NAL har mottatt flere henvendelse fra arkitekter som er kritiske til Statsbyggs krav om levering av BIM-modell i konkurransen om den nye Vikingtidsmuseet. NAL har tatt dette opp med Statsbygg gjennom kontakt med prosjektleder og senere i møte med Statsbyggs ledelse.

 • NAL-oppnevnte i Vikingtidsjuryen

  18.09.2015

  Etter anmodning fra Statsbygg har NALs Konkurransekomite oppnevnt 2 jurymedlemmer, en norsk og en nordisk, til den åpne internasjonale arkitektkonkurransen om nytt Vikingtidsmuseum.

 • Konkurransen om Vikingtidsmuseet er i gang

  02.09.2015

  På et arrangement i dag, onsdag 2. september, i Vikingskipsmuseet på Bygdøy, kunngjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Statsbyggdirektør Harald V. Nicolaisen, at en åpen internasjonal arkitektkonkurranse om Nytt Vikingtidsmuseum har offisielt startet.