Innbyggere fra selvbyggerprosjektet på Svartlamoen.

OAF Forelesning - Nøysom(NO) og Marx(SE)

Tekst Joakim Skajaa Sist oppdatert 06.11.2017
Torsdag 9.november inviterer Oslo Arkitektforening til dobbeltforelesning med arkitektene i Nøysom Arkitekter og Marx Arkitekturlab, et norsk og svensk arkitektkontor som begge utforsker former for selvbygging og aktiv brukermedvirkning i prosjektene sine.

I vinter hadde Oslo Arkitektforening besøk av det Berlinbaserte arkitektkontoret BAR Architekten. For fullt hus på Tøyen Bibliotek delte de erfaringene sine fra ukonvensjonelle byggeprosesser der arkitektene blant annet hadde vært initiativtakere og investorer i boligprosjekter som ble utviklet og bygget i tett samarbeid med de som senere skulle bo i boligene.

Torsdag 9.november inviterer Oslo Arkitektforening til dobbel forelesning med arkitektene i Nøysom Arkitekter og Marx Arkitekturlab, et norsk og svensk arkitektkontor som begge utforsker former for selvbygging og aktiv brukermedvirkning i prosjektene sine.

Nøysom arkitekter ble stiftet i august 2015 av arkitektene Trygve Ohren, Cathrine Johansen Rønningen og Haakon Haanes, som alle har studert sammen ved NTNU i Trondheim.

For tiden følger Nøysom arkitekter opp byggingen av 5 kompakte selvbyggerboliger på det byøkologiske forsøksområdet Svartlamon i Trondheim. Et prosjekt de initierte i 2013, mens de fortsatt var studenter ved NTNU (se www.eksperimentboliger.no).

Marx Arkitekturlab ble stiftet av Victor Marx i 2012, og holder til i Bandhagen like utenfor Stockholm i Sverige. Kontoret har et bredt spekter av oppdrag innen arkitektur og kunst, og har i flere prosjekter stått for gjennomføringen av byggene selv. Et av disse prosjektene er Cyklopen 2.0, et samlingslokale for den ideelle organisasjonen Kulturkampanjen, som ble tegnet og bygget av arkitektene gjennom en treårig byggeworkshop i samarbeid med Kulturkampanjen.

Vel møtt!

Tidspunkt: 18.00 (dørene åpner 17.30)

Sted: Josefines gate 34, Arkitektenes hus