OAF Peisprat

OAF Peisprat - 25. oktober

Tekst Joakim Skajaa Sist oppdatert 23.10.2018
Hvilken rolle kan arkitekturutstillinger spille i utviklingen av arkitekturfaget og arkitekturproduksjonen? Velkommen til peisprat i Oslo arkitektforenings mytiske peisestue som etter mange år er ryddet og åpnet opp for anledningen.

Over hele verden øker stadig antallet arkitekturutstillinger, arkitekturarrangementer og arkitekturpublikasjoner. Enkelte mener det kaster lys over viktige spørsmål som i liten grad stilles i det daglige arbeidet, og samtidig åpner opp arkitektursamtalen for et bredere publikum. Andre ser den voksende biennale-boblen, med jetset-kuratorer og utilgjengelige temaer, som et symptom på en introvert arkitekturprofesjon. 

Hvor er balansepunktet? Hvem kan vel egentlig si at de har blitt like berørt av arkitektur på utstilling som arkitektur i seg?

Oslo arkitektforening og Oslo arkitekturtriennale inviterer til Peisprat. Vi samles ved peisen for å dele hverandres selskap og kunnskap rundt spørsmål om arkitekturkulturens formål, ansvar og potensial.

Peisprat-panelet: Einar Jarmund (Jarmund Vigsnæs), Jan Olav Jensen (Jensen & Skodvin Architects), Mads Pålsrud (Growlab Oslo), Nina Berre (styreleder, OAT), Phinneas Harper og Matthew Dalziel (kuratorer, OAT 2019), Ragnhild Pedersen Foss (Dark arkitekter), Tanja Lie (Lie Øyen arkitekter). Ordstyrer er Joakim Skajaa (leder, OAF)

Samtalen foregår på engelsk. 

Arkitektenes Hus, Josefines gate 34. 25. oktober kl 18:00