Oversiktsbilde fengselsanlegget avdeling Froland

Omvisning Agder fengsel avdeling Froland 10. juni

  Sist oppdatert 19.05.2020
Agder arkitektforening inviterer til omvisning i nye Froland fengsel onsdag 10. juni kl 17

Agder arkitektforening har den glede av å invitere til befaring til nye Froland fengsel. Representant fra kriminalomsorgen skal vise oss det nye fengselsanlegget.

Statsbygg har i løpet av de to siste årene bygget nytt fengsel i Agder, med avdelinger i Froland og i Mandal. Prosjektene har blitt gjennomført parallelt. Kapasiteten vil være 100 fengselsplasser i Mandal og 200 fengselsplasser i Froland. Begge fengslene er komplette nybygg, med varierte utomhusarealer. Avdeling Froland består totalt av ca. 95 dekar, og Mandal av 65 dekar. Begge avdelingene legges innenfor såkalte perimetersikringer, som er fysiske sperrer som sikrer byggene og områdene.

Kruse Smith sammen med Rambøll har oppført tre forlegningsbygg (stjernebygg), ett i Mandal og to i Froland. Skanska sammen med arkitektkontoret Arkipartner i Stavanger har oppført fire andre bygg på fengselstomta: portbygg, bygg for særavdelinger, bygg for fritidsaktiviteter samt et varemottak og lagerbygg som ligger på utsiden av perimetersikringen. I tillegg har Skanska også hatt ansvaret for komplett utomhusanlegg og perimetersikringen for hele fengselet.

På grunn av koronasituasjonen er det begrensning på antall plasser for omvisningen (10 plasser). Det bes om påmelding, med frist 31.mai. Send navn og telefonnummer til epost aaf@arkitektur.no  Førstemann til mølla!

Informasjon om adresse og hvor man skal parkere vil bli gitt til de påmeldte.

Arrangementet vil bli gjennomført i tråd med gjeldende smittevernregler.

 

_MG_9279_02_MG_9279_02

Et av forlegningsbyggene i Froland                                                               Foto: Rambøll Norge AS