Representanter for de seks kontorene som gikk videre til hovedkonkurransen om Ibsenbiblioteket, var i går i Skien for å få vite mer om både konkurransen – og Ibsen.

Oppstartsseminar Ibsenbiblioteket

  Sist oppdatert 12.08.2019
6. august var det oppstartsseminar for Ibsenbiblioteket i Skien. 38 team søkte om prekvalifisering, og seks av disse har gått videre til hovedkonkurransen.

Kulturkvartalet:

 • Kengo Kuma (J) / MAD (NO) (ARK og LARK)
  Japansk arkitektfirma med lang erfaring og mange internasjonale prosjekter, med norske partnere.

 • Snøhetta (ARK og LARK) (NO)
  Norsk arkitektkontor med lang erfaring og mange internasjonale prosjekter. Underleverandør er Bollinger Grohmann (ING).

 • Transborder studio (ARK) (NO)
  Norsk yngre arkitektkontor, i samarbeid med Mosbach Paysagistes (LARK)(FR). Underleverandører er Bollinger Grohmann (ING) / Mirko Stein (Miljørådgiver) / Kari Gravklev (Ibsen/scenograf) / Smith Wergeland (kulturminne).

Meierikvartalet:

 • Schmidt Hammer Lassen (ARK) (DK)
  Dansk arkitektfirma med lang erfaring og mange internasjonale prosjekter. Samarbeidspartnere er SLA (LARK) / Rambøll (ING).

 • Atelier Oslo / Lund Hagem (ARK) (NO)
  Norske arkitektkontorer som har inngått som partnere i denne oppgaven, et med lang erfaring og et yngre kontor. Underleverandører er Everyday Studio (LARK) (DK) / Liv Sæteren (Biblioteksfag) / SixSides (Utstilling) / Asplan Viak (Miljø) / Bollinger Grohman (ING).

 • Team Helen & Hard (ARK) (NO)
  Norsk arkitektkontor som inngår i partnerskap med Feste landskap- og arkitektur (ARK og LARK/byutvikling) (N). Underleverandører er Creation Holz (ING) / Hans Jacob Sande (Ibsen).


Arkitektkontorene skal tegne i august, september og oktober, før juryering i november og desember. Det skal kåres en vinner for hver tomt, før Skien kommune vedtar lokalisering i februar 2020.

Mer detaljert informasjon om prosjektet, og fremdriftsplan, finnes hos Skien kommunes egen side om Ibsenbiblioetet.