Illustrasjon: Skjermdump fra nettsiden til Oslo Åpne Hus

Oslo Åpne Hus byr på arkitektur og hageanlegg 22. – 23. september

Tekst Perann Sylvia Stokke Sist oppdatert 21.09.2018
Til helgen har Oslos befolkning mulighet til å se innsiden av byen, ca hundre arkitektoniske mesterverk. Fire Wildcardkontorer og en utstilling med Wildcardprosjekter er også med. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Flere eneboliger og bygg som vanligvis ikke er åpne for publikum står også på programmet, blant annet den tidligere Amerikanske ambassade i Drammensveien.

Se programmet for Oslo Åpne Hus 2018

I tillegg til flere arkitektkontorer, kan også fire unge arkitektkontor som er registert på NALs Wildcardliste besøkes. Se nærmere detaljer i programmet på nettsiden til Oslo Åpne Hus.

KOHT (nr 36)
KOLAB (nr 40)
Fjord (nr 42
Taktil (nr 92)

I tillegg har Wildcard Holt O'Brien and Svingen Arkitektkontor organisert og designet en utstilling kalt UNBUILT HOUSE, som er en del av Oslo Åpne Hus i går. Utstillingen viser prosjekter av 14 unge arkitektkontorer. Den består av modeller av prosjekter som av en eller annen grunn ikke vil bli bygget, men som allikevel vil være en viktig del av utviklingen av arkitektonisk praksis. Utstillingen vises i Schweigaards gate 34c. Vernissage er fredag 21. september kl 19:00.

Disse kontorene deltar:

Holt O'Brien
Svingen Arkitektkontor
Kastler Skjeseth
Sanden Hodnekvam Arkitekter
Hallstein
Kåmmån
Kollab Arkitekter
Helling Arkitekter
Natowa
Arkitekt Atle Leira
Formløs architecture
Austigard Arkitektur
Kaleidoscope Nordic
KOHT Arkitekter

Les mer på utstillingens Facebook arrangement

Skjermbilde 2018-09-19 kl. 09.44.49Skjermbilde 2018-09-19 kl. 09.44.49