Programmet til Urban Future Global Conference er lansert

Tekst Kjetil Husebø Sist oppdatert 23.11.2018
Urban Future Global Conference er verdens største møteplass for såkalte CityChangers, folk som ønsker å gjøre byene sine mer bærekraftige. Konferansen er et av hovedarrangementene i programmet til Oslo som europeisk miljøhovedstad.

3000 byentusiaster innen politikk, byutvikling, eiendom og næring, innovasjonsmiljøer og start-ups, forskning og frivillige organisasjoner er forventet når konferansen går av stabelen i Oslo 22.–24. mai 2019.

NAL er med som partner i nettverket til Urban Future Global Conference.

— Urban Future samler nytenkende og fremoverlente mennesker i hele verden som er opptatt av bærekraftig byutvikling og endring. Dette er midt i blinken for oss, og gir oss en fin anledning til å synliggjøre vårt eget engasjement i saken. Ikke minst gleder vi oss til konferansen i mai, hvor Future Built er medarrangør og har vært med å utforme det faglige innholdet, sier Kari Bucher, generalsekretær i Norske arkitekters landsforbund (NAL). 

Blant temaene er lederskap, sirkulærøkonomi og bilfritt byliv. Men URBAN FUTURE er mer enn bare snakk. Byentusiaster deltar på konferansen for å lære, le, bli inspirert, dele, tenke nytt, skape, gå, sykle, svømme og oppleve byen som i 2019 er Europas miljøhovedstad.

– At Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 betyr at vi er en av Europas mest handlekraftige byer innen miljø og klima. Vi har satt oss veldig ambisiøse mål, og flere av dem er vi allerede i ferd med å oppfylle. Når man jobber med langsiktige endringer i en by tror jeg imidlertid det er helt vesentlig at ett mål alltid prioriteres: Vi skal sette menneskene i byen først. Det må være utgangspunktet for alt vi foretar oss, sier Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling, til Futurebuilt.no

Les mer om konferansen her

Meld deg på konferansen her