Kurs og arrangement
Publisert 03. februar 22
Av: Stavanger arkitektforening

16. februar: Bevar det gamle politihuset

Må politihuset møte samme skjebne som Y-blokka? SAF inviterer sammen med Byverksted og BULL til møte om bevaring av politihuset.

Publisert 03.02.2022
Av: Stavanger arkitektforening

Det er store planer for Nytorget, og Stavanger kommune har bestemt at det gamle politihuset - eller "Metropolis" skal rives. Men bygget er en gjennomført arkitektonisk representant for sin tid. Må politihuset møte samme skjebne som Y-blokka? SAF inviterer sammen med Byverksted og BULL til møte om bevaring av politihuset.

Bygget er tegnet av arkitektene Eyvind Retzius og Svein Bjoland, som også står bak andre kjente bygg i Stavanger som "Pennalet" til Museum Stavanger, og det gamle avishuset til Aftenbladet i Verksgata. Det gamle politihuset er et typisk eksempel på etterkrigsfunksjonalisme, og er rikt på kunst av Andreas Bøe. Politiet flyttet inn her i 1962, men i 1996 var det slutt. I dag brukes bygget blant annet som ungdomshus og helsestasjon, og er mest kjent under navnet Metropolis.

Arrangementet starter med en befaring kl. 1630. Oppmøte ved Metropolis, Nytorget 1. Etterfølgende møte er på Rogaland kunstsenter, Nytorget 17 kl. 1700.

OBS. Det er begrenset antall plasser på arrangementet. Husk å melde deg på.

Påmelding skjer direkte i NALs medlemssystem. Du trenger ikke være medlem av NAL for å kunne melde deg på. 

Er du NAL-medlem eller tidligere kursdeltaker, så logg inn før du melder deg på. Be eventuelt om nytt passord hvis du ikke husker det eller ikke har vært logget inn etter 1. september.

Foto: Anders Minge, Stavanger Aftenblad