Flere søkemuligheter

Sykkelpark i Oslo

  Sist oppdatert 24.03.2019

Sykkelparken i Oslo er et resultat av den internasjonale idékonkurransen Get a bike. Break free! som FutureBuilt arrangerte i 2013.

Korte fakta

  • Arkitekt: Jens Jensen
  • Prosjektperiode: 2014 - 2015

Prosjektbeskrivelse

Prosjektet Sykkelpark i Oslo springer ut fra konkurranseforslaget SykkelLek, som vant delt 3. pris i konkurransen Get a bike. Break free!. Bak dette forslaget stod arkitekt Jens Jensen og sønnen Nilas Jensen Bull.

Ved å etablere sykkellekeplasser ønsker de å gi barn og unge spennende lekeplasser og sykkelferdigheter på kjøpet. Sykkellekeplasser vil også bidra til å bygge en ny sykkelkultur blant de unge. Oslo kommune har brukt konkurranseforslaget og laget en sykkelbane som er mobil og som plasseres i containere slik at den lett kan flyttes mellom ulike steder, som skoler, barnehager, arrangementer osv. Anlegget er bygget i tre, består av ti elementer og er satt sammen av over 50 deler. Banen inneholder blant annet vippe, hopp, og ulike typer opphøyde “løyper” barna kan sykle på. Det er gratis å låne sykkelparken, og Sykkelprosjektet i Oslo sørger for frakt og montering.

Se hele det opprinnelige vinnerforslaget under Mer informasjon.


PROSJEKTDETALJER

Sted/bydel: Mobilt anlegg
Kommune: Oslo
Prosjektperiode: 2014 - 2015
Status: Ferdigstilt
Prosjekttype: Landskap og blå-grønn struktur
Funksjon/Bygningstype: Parker og grøntanlegg
Forbildeprogram: FutureBuilt
Konkurranseform: Åpen idekonkurranse

PROSJEKTTEAM

Byggherre: Oslo kommune, Sykkelprosjektet
Arkitekt: Jens Jensen
Tegningene kan inneholde feil og kan beskrive løsninger som ikke er i overenstemmelse med lov og forskriftskrav. Tegningene er kun for inspirasjon og er opphavsbeskyttet. Norske arkitekters landsforbund er ikke ansvarlig for tap eller skade forårsaket av noen form for videre bruk av publiserte tegninger.


Dette innholdet er en del av FutureBuilt

futurebuilt_rgb_m_tekst_blaa_graa