Kurs og arrangement
Publisert 02. mai 21
Av: Annicken Vargel

Seminar 19. mai: Dagslys i bygg

Isamarbeid med Erichsen & Horgen inviterer TAF til seminar om dagslys i bygg onsdag 19. mai fra 14.00 til 16.00.

Publisert 02.05.2021
Av: Annicken Vargel
Det er et stadig økt oppmerksomhet om dagslysdesign, kanskje særlig i skoler, bolig- og områdeutvikling. Dette i kombinasjon med økt forvirring vedrørende hvilke krav som faktisk gjelder. Vi ser nærmere på dagslysdesign i praksis, og hvordan en kan sikre at en designer bygninger med gode dagslysforhold både ved tidligfasevurderinger og i senere prosjektstadier. Vi tar sikte på å oppklare noen uklarheter, kanskje skape noen nye og inspirere til gode dagslysvalg.

Pris:
Medlem NAL/TAF - Gratis
Ikke medlem - 300 kr
Program kl. 1400-1600:
Johan Hessedal, Erichsen & Horgen
Regelverk
Leif Houck, NMBU/Spinn Arkitekter
Helseaspektet
Kristian Edwards, Snøhetta
Gode bygde eksempler
Hver del varer i ca. 30 min inkludert spørsmål fra salen. Vi oppfordrer til å «rekke opp hånden» under vegs eller stille spørsmål i kommentarfeltet.
Seminaret er støttet av Nordan. På slutten av seminaret vil Nordan informere kort om sine produktnyheter.
Om foredragsholderne:
Johan Hessedal er utdannet sivilingeniør og jobber som seniorrådgiver og seksjonsleder i Erichsen & Horgen. Han arbeider primært med prosjektering og optimering av løsninger relatert til dagslysforhold, energiforbruk, inneklima, miljø/BREEAM og bygningsfysikk. Han tar sikte på å redusere forvirring og samtidig bidra til en økt konsensus om hvordan dagslys bør designes og lovverk tolkes.
Leif Daniel Houck er førsteamanuensis ved NMBU og partner i Spinn Arkitekter. Han har over flere år jobbet med prosjektering av skoler, og forsket på bruken av dagslys i klasserom og grupperom. Han sitter i utvalget som jobber med en ny dagslysveileder.
Kristian Edwards er senior designer og «research principal» hos Snøhetta. Han er sentral i utviklingen av flere ZEB pilot prosjekter der det jobbes med strategier for bærekraftig design i bred kontekst; med fokus på bygg, infrastruktur og områdeutvikling. Han brenner for å utvikle metoder for hvordan forskningsbasert kunnskap aktivt kan informere designprosessen.