Fra venstre: Jan Albrechtsen, foto: Vandkunsten, og iklas Nolsøe, foto Lendager Group.

To engasjerte foredragsholdere fra Danmark

Tekst Reidun Granberg Sist oppdatert 05.04.2019
I mai måned får vi besøk fra Danmark på to kurs som allerede viser seg å vekke stor interesse.

8. mai kan du høre Jan Albrectsen fra Tegnestuen Vandkunsten avslutte kurset «Byboligen» med et innlegg som har fått tittelen "Fellesskapsløsninger og bokvalitet - boligprosjekter i Danmark og Norge». Vandkunsten er kjent for sin pionerinnsats for «tett-og-lav-bebyggelsesformen» og for sin materialesans, og har mottatt flere internasjonale og nasjonale arkitekturpriser.

På kurset «Byboligen» presenteres eksempler og ulike innfallsvinkler til det å skape gode boliger og godt bomiljø i tette byer. For å ivareta mennesker i alle livsfaser, er det å skape gode nærmiljø og naboskap like viktig som planløsning og utsikt. Forståelse for sosiale behov og utfordringer er nødvendig for å ivareta mangfoldet i befolkningsmassen.

I NAL vet vi at boligkurs alltid er interessante for våre kursdeltakere. Målgruppen for dette kurset er arkitekter, landskapsarkitekter, planleggere, byggesaksbehandlere og andre interesserte.

14. mai møter du Niklas Nolsøe fra Lendager Group på kurset Miljøvennlig materialbruk.

Niklas er en ledende designer innen innovasjon og produktutvikling i Lender UP - en del av Lendager Group. Niklas har en sterk interesse for og kompetanse i å skape nyskapende og bærekraftig arkitektur av upcycle materialer, og gjennom sin tid på Lendager UP står han bak flere av selskapets mest ikoniske og innovative prosjekter.

Dette kurset handler om hvordan du kan arbeide målrettet og systematisk for å gjøre mer bevisste og miljøvennlige materialvalg. Grønn Materialguide blir presentert. Kurset er utviklet i samarbeid med Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL). Målgruppener arkitekter, interiørarkitekter, miljørådgivere, ingeniører, bestillere, planleggere, utbyggere, entreprenører og andre som arbeider med valg av materialer.

Det er fremdeles ledige plasser på begge kursene, og begge kan også følges via direkte strømming.