Tre og by

Nytt om Tre og by

Under finner du nyheter og aktueltstoff om Tre og by. I venstremenyen finner du detaljert informasjon om blant annet forbildeprosjekter, rådgivningstjenester og prosjektdokumenter.

 • Stor interesse for den nasjonale konferansen for trearkitektur

  17.11.2016

  Den fjerde nasjonale Trearkitekturkonferansen ble arrangert på AHO 16. november. Konferansens bakteppe var det grønne skiftet og hvordan arkitekturen og bruken av tre kan være et virkemiddel for å bidra til utvikling av byggenæringen.

 • Et gjennombrudd for bruk av massivtre

  31.10.2016

  Ullerud Helsebygg i Drøbak representerer et gjennombrudd for bruken av massivtre i store helsebygg i Norge. - Blant de konkurrerende prosjektene vant dette prosjektet fordi det var best på løsning, pris og miljøegenskaper, forteller professor i arkitektur Marius Nygaard ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

 • Mobiliseringsprosjektet Tre og by er avsluttet

  12.10.2016

  Mobiliseringsprosjektet Tre og by ble startet i 2013 på oppdrag fra Innovasjon Norge. Som del av et trebasert innovasjonsprogram har prosjektet som intensjon å bidra til økt bruk av tre i norske byer, heve kompetanse innen trebruk og belyse tre i et klima- og næringsperspektiv. Prosjektet ble avsluttet i 2016. Les mer i sluttrapporten.

 • Den 4. nasjonale konferansen for trearkitektur

  10.10.2016

  Den 4. nasjonale konferansen for trearkitektur går av stabelen 16. november. Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur. Nytt av året er at alle utdanningsinstitusjonene inne arkitektur har blitt medarrangører av konferansen (AHO, NTNU, BAS og NMBU). I år setter arrangørene fokus på store utbygginger og boligblokker i tre.

 • Den fjerde nasjonale konferansen for trearkitektur

  02.05.2016

  Den fjerde nasjonale konferansen for trearkitektur går av stabelen 8. juni på AHO. Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur. Nytt i år er at Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har blitt medarrangør.

 • Treet vant årets trebyggeri 2015

  11.03.2016

  Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2015 er «Treet» — verdens høyeste trehus — tegnet av Artec Arkitekter. Prisen ble delt ut på Byggedagene 8. mars. Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking. Bygget har et avansert industrialisert byggesystem som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden.

 • Tre byggeprosjekter nominert til Årets Trebyggeri 2015

  29.02.2016

  Det er stor interesse for bruk av tre i store bygg og anlegg. De siste årene har det vært realisert en rekke større byggeprosjekter med utstrakt bruk av tre. Dette skyldes blant annet økende kompetanse i bruk av tre, en ny grad av bevissthet rundt miljø, og utvikling av nye konsepter og løsninger.

 • Tre tilbake i byarkitekturen

  25.02.2016

  I den gamle fabrikken på Tømmerkaia i Skien er produksjon av tresprit byttet ut med kunst. I dag huser det ærverdige bygget et utstillingsrom, atelier og produksjonslokaler for byens kunstnere. I samarbeid med Skien kommune, inviterte Tre og by til et ettermiddagsseminar i de gamle fabrikklokalene der bruk av tre igjen stod på plakaten.

 • Tid for tre – også i Oslo?

  02.02.2016

  Norsk byggebransje markerer seg for tiden med flere oppsiktsvekkende treprosjekter flere steder i landet, men Oslo henger etter.

 • Tid for tre - Arkitektur for en klimavennlig hovedstad

  18.01.2016

  Arrangementet er Tre og By sitt bidrag til Klimafestivalen § 112, landets største folkefest for klimasaken.

 • Hundre Hausmanitter og en felles drøm

  17.06.2015

  Arkitekter er gode til å tegne andres drømmer. Derfor tok et hundretalls brukere av Hausmania i Oslo kontakt med Eriksen Skajaa Arkitekter.

 • – Moderne trearkitektur er et samarbeidsprosjekt!

  17.06.2015

  I sjarmerende lokaler på Mesh i Oslo ble den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur gjennomført 10. juni. I år var det fokus på store utbygginger og deltakerne fikk presentert inspirerende trearkitektur fra Skandinavia, Irland og Australia. Treprisen ble tildelt Jarmund og Vigsnæs.

 • "Elegant og eksperimenterende - til inspirasjon for andre"

  11.06.2015

  Treprisen 2015 gikk til Jarmund/Vigsnæs Arkitekter for deres arbeid. Den høythengende prisen ble delt ut på konferansen for trearkitektur den 10. juni.

 • Den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur

  20.05.2015

  10. juni går den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur av stabelen. I år er det fokus på store utbygginger og boligblokker med tre, der man blant annet presenterer fremragende arkitektur fra Australia, Irland, Sverige og Norge. Treprisen 2015 vil bli delt ut under arrangementet.

 • Bergen i tretoppen

  25.03.2015

  Tre og by arrangerte, i samarbeid med FutureBuilt, studietur til Bergen 11 mars. En engasjert gjeng med treentusiaster fra hele landet var samlet for å besøke fire av Bergens ferskeste treprosjekter.

 • Innovativ og robust trebruk

  19.03.2015

  Årets trebyggeri 2014 ble delt ut på Byggedagene 18. mars og vinneren var handels- og forretningsbygget “Almenningstråkket”, tegnet av BAS Arkitekter.

 • Stort engasjement på pilotsamling for Tre og by

  20.02.2015

  Onsdag 11. februar arrangerte Tre og by pilotsamling for prosjektets ni forbildeprosjekter i Arkitektenes hus i Oslo. Nærmere 30 deltagere med et brennende engasjement for urban trearkitektur sørget for at halvdagsarrangementet ble en arena for faglig utveksling og diskusjon.

 • Verdens høyeste trehus er i ferd med å reise seg i Bergen

  07.10.2014

  Følg byggingen av verdens høyeste trehus - minutt for minutt

 • Fullt hus på temakvelden WILDWOOD

  06.10.2014

  Onsdag 15. oktober åpnet Massiv Lust dørene til en temakveld under fanen WILDWOOD i regi av Wildcard og Tre og by. Med nærmere 100 deltagere, tre spennende foredragsholdere og et engasjert publikum ble det en interessant og, ikke minst, lærerik kveld på Ensjø.

 • Temakveld: WILDWOOD - unge arkitekter for en fremtidsrettet trearkitektur!

  06.10.2014

  Massiv Lust ble nylig tildelt den nye nordiske treprisen ”Nordic Wood Price” under Forum Holzbau-konferansen i Trondheim. 15. oktober åpner de dørene til sitt arkitektkontor i Oslo for å skape en læringsarena for unge arkitekter.

kontakt

 • Birgitte Skjerve
  Prosjektleder
  Tlf: 901 98 230
  E-post

  TOB_V kopiTOB_V kopiTOB_V kopi