"Skagerhuset”, OWC Arkitekter, foto Ola Fogelström

Urban trearkitektur og nye løsninger

Tekst Birgitte Skjerve/RG Sist oppdatert 25.09.2014
Har du lyst til å bruke mer tre i prosjekteringen din, men er litt usikker på de nye løsningene? De siste årene har klimautfordringer og nyskaping i treindustrien skapt ny interesse for tre som byggemateriale. Nå kan vi bygge stort med tre på en ny og mer rasjonell måte.

17. oktober holder NAL kurs for deg som ønsker mer kunnskap om moderne trearkitektur. Kurset tar for seg: 

  • digital produksjon
  • konstruksjoner og prefabrikerte løsninger
  • fasader
  • løsninger innen lyd og brann

Vi har invitert Marina Trifkovic og Björn Ahrenby som foredragsholdere, begge arkitekter med omfattende erfaring innen dagens bruk av tre. De vil presentere to forbilledlige og inspirerende prosjekter:

"Skagerhuset” ble bygget i Sverige hvor prefabrikerte løsninger i tre er i sterk vekst både av hensyn til miljøet og fordi det er det billigste valget. Skagerhuset er produsert av Moelven Byggmodul Sverige og ble kåret til årets Stockholmsbyggnad 2014.

"Treet" er et forbildeprosjekt i NALs prosjekt Tre og by, og er under bygging i Bergen i disse dager. Dette blir en av verdens høyeste trekonstruksjoner, og er et godt eksempel på god fagkunnskap – god prosess – og forhåpentligvis får de et godt resultat!

Tre er klimasmart, vakkert , billig og har dype historiske røtter. Dette allsidige naturmaterialet har opp gjennom historien gitt oss muligheten til å forme sanselige omgivelser. Vi ønsker deg velkommen til en lærerik dag! 

MELD DEG PÅ KURSET HER

Les mer om Skagershuset hos Moelven:

http://www.moelven.com/se/Produkter-och-tjanster/Byggmoduler/Referenser/Skagershuset/

Les mer om Treet i Nals prosjektdatabase:

http://www.arkitektur.no/treet