Norwegian Wood utstillingen

  Sist oppdatert 13.12.2012
Ustillingen "Norwegian Wood - et laboratorium" ble utviklet i samarbeid mellom NAL Ecobox og Nasjonalmuseet for Arkitektur. Utstillingen diskuterer hvorfor og hvordan man skal bygge miljøvennlig og innovativt i tre. 14 fremtidsrettede og miljøvennlige byggeprosjekter i tre presenteres.

Gjennom fire år har Norwegian Wood vært en arena for utvikling og innovasjon. I utstillingen får de besøkende glimt fra denne prosessen og av hvordan arkitektur kan bli til. Norwegian Wood presenterer i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design utstillingen "Norwegian Wood – et laboratorium. Miljøvennlig trearkitektur for fremtiden." Utstillingen starter vandringen høsten 2009 og kommer til å vandre minst i en to-årsperiode.

Miljøvennlig trearkitektur for fremtiden
Norwegian Wood har kvalitetskriterier som har stilt høye krav i byggeprosjektene. De 14 byggeprosjektene skal ha et meget lavt energiforbruk, baseres på designprinsipper for universell utforming, benytte miljøvennlige materialer og nye, rasjonelle byggesystemer i tre. I tillegg skal prosjektene framstå med en overbevisende arkitektonisk kvalitet. Kvalitetskriteriene er nøye for forklart og dessuten pedagogisk koblet til de forskjellige byggeprosjektene.

Læringsarena for alle involverte

Framtidsrettede og gode løsninger har krevd nytenking og økt kompetanse. Norwegian Wood har vært en læringsarena for de som har vært involvert - arkitekter, rådgivere, utbyggere, entreprenører, trenæring og kommuner. For å bidra til denne læringen har det vært arrangert internasjonale arkitektkonkurranser, seminarer og tverrfaglige workshops med de fremste ekspertene i Norge og Europa. Nå har du mulighet til å høste fra deres erfaringer!

Se smakebiter fra utstillingen:
-  Last ned utstillingskatalogen fra vår publikasjonsdatabase.

-  Se filmen fra byggingen av Preikestolhytta av Helen & Hard på YouTube.

Vite mer om Norwegian Wood?
Norwegian Wood prosjektene i "Utvalgt arkitektur"
Informasjon om Norwegian Wood.

kontakt

 • Michael Lommertz
  Prosjekt- og bærekraftansvarlig
  Fagavdelingen NAL
  Tlf: 454 64 693
  E-post

  Norwegian Wood

Besøk Norwegian Wood prosjektene

 • Lag ditt egen guidehefte for å kunne besøke Norwegian Wood prosjektene og andre spennende prosjekter i Stavanger området
Prøv arkitekturguiden "Arven etter Norwegian wood" »