Team Smartby Bergen Montana "Samdelt"

Vinneren av Bopilot Hackathon 2020 er Team Smartby Bergen Montana med "Samdelt" ‍

Tekst Bopilot Hackathon / Katrine Hamre Sørlie, NAL Sist oppdatert 19.06.2020
Fra Bodø i nord til København i sør har 30 team, med over 100 aktører og 50 tilknyttede mentorer, jobbet intenst med Bopilot Hackathon, en 24 timers online idékonkurranse.

Fra facebook-eventet "Bopilot Hackathon": Målet med konkurransen? Å skape en digital møteplass som kobler alternative boligbehov og boligmarkedet i hele Norge! Boligutviklere, arkitekter, utbyggere, meglere, studenter, beboere, IT-utviklere, designere, kommunalt, statlig eller privat ansatte, aktivister og innovatører: er du interessert i boliger, mennesker, boligkvalitet eller digital innovasjon – sett sammen ditt team og bli med! Hele hackathonet skjer online, så du kan delta fra der du er!

«Hvordan kan boligkjøpere som ønsker seg dele- og felleskapsløsninger og boligutviklere som kan tilby dette enkelt finne frem til hverandre? Vi tror at jo tidligere disse aktørene møtes for å samarbeide, desto bedre og mer innovative vil boligene og bomiljøene bli.

I Bopilot hackathon er målet å utvikle en konkret og realiserbar løsning på 24 timer. 50.000,- i premie til vinneren til videreutvikling av idéen.

Teamene hadde 24 timer på seg og leverte inn en inntill 3 minutters video på youtube som ble vurdert av en jurye etter følgende kriterier:

Innovasjonsgrad
Er dette et inspirerende møtested som på en trygg og tillitsvekkende måte fanger interessen til målgruppene, slik at de tør å satse på alternative boligmodeller? kobler møtestedet aktørene på en god og effektiv måte og vil det skape interesse for alternative boligmodeller/ boliger med dele- og sambruksløsninger slik at dette stedet kan bidra til større innovasjon i boligsektoren?

God design
Har møtestedet god og brukervennlig design, er det intuitivt å navigere her (finner du det du trenger og litt til) og er stedet tilgjengelig for alle?

Realiserbar
Vil møtestedet la seg realisere innenfor en gitt tidsramme med den teknologien vi kjenner til i dag? Hvem burde drifte/ eie møtestedet og hva skal det hete?

Team Smartby Bergen Montana ble kåret til konkurransens vinner. Finalister: Team Bodø Boby, Team Byantropologene Dudani, Team Ram-bo og Team AlfGundersen & Hi sio var finalistene. 

Vinneren får 50.000,- til videreutvikling av sin idè. I tillegg kan finalekandidatene få testet ut sin løsning gjennom en ny innovasjonsprosess og tilskuddsordning for innovasjonsprosjekter i Bergen kommune, som ivaretas av Næringsseksjonen og Innolab.

Bopilot Grønneviken Bergen  skriver på facebook: 
Tusen takk til alle dere som har deltatt i Bopilot Hackathon, takk til dere som har fulgt med fra sidelinjen og takk til alle mentorer! Gratulerer til vinnerteamet SMARTBY BERGEN MONTANA med prosjektet "Samdelt". Gratulerer til alle finalister og vel blåst til alle team! Fagjury, dommerpanel og vi i Bopilot er svært imponerte over hva dere har fått til på bare 24 timer!

Les mer om konkurransen på: www.bopilothackathon.no

På Bopilots facebookside er deler av konkurransen strømmet og tilgjengelig for de som ikke fikk sett det live: Bopilot Hackathon facebook event

Under kan du se videoene til vinnerteamet og finalistene: 

Vinner

Team Smartby Bergen Montana
"Samdelt"

Finalistene:

Team Bodø Boby

Team Byantropologene Dudani

Team Ram-bo

Team AlfGundersen & Hi sio 

Konkurransen arrangeres av Byarkitekten Innolab i Bergen kommune og er en del av forskningsprosjektet BOPILOT- kommunen som pådriver for alternative boligløsninger. Bergen kommune, Trondheim kommune, NTNU, Sintef og NAL er med i Bopilot.

Her kan du lese mer om forskningsprosjektet BOPILOT:
https://www.ntnu.no/ad/forskning/bopilot