heim & land arkitekter as

heim & land arkitekter asRosenborg gate 227014 Trondheim
Telefon: 92235414 E-post: heim@heimogland.no Nettside: www.heimogland.no

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur Etableringsår: 2012 Antall medarbeidere: 2

Kort om kontoret

heim & land arkitekter består av Ylva Cecilie Vestrheim og Elisabeth Søiland, begge arkitekter MNAL fra NTNU.Vi mener at arkitektur handler om å skape gode opplevelser. Gjennom eksperimentering med form og materialitet ønsker vi å skape dynamiske omgivelser som stimulerer til ulike opplevelser og som ivaretar stedets identitet. Vi har en ambisjon om å skape arkitektur som møter de utfordringene en verden i endring byr på.

Prosjekter

Villa Milde

BergenUtgangspunktet var en spennende tomt: bratt terreng og frodig vegetasjon i grenselandet mellom et boligområde og kulturlandskap. Vi ønsket å beholde tomtens karakter og oppnå en god kontakt mellom ute og inne. Åpninger ligger tett på terrenget, og forholder seg til viktige siktlinjer. Bygningskroppen brukes som skjerming mot nabobebyggelsen, slik at huset henvender seg mest til landskapet. Den bratte tomten gjenspeiles i boligen ved at underetasjen trapper seg gradvis nedover med terrenget.

eget rom: sengeveggen

BergenEt søskenpar på 7 og 12 år deler et lite barnerom, men begynner med alderen å få ulike behov og vil gjerne ha egne rom. For å best utnytte de få kvadratmeterne som er til rådighet, blir løsningen en spesialbygd sengevegg. I prinsippet er det en køyeseng som brukes fra hver sin side, og som deler rommet. I forlengelse av sengeveggen blir det plass til skap til hvert av rommene. Løsningen skal være på et så lavt budsjett som mulig, så vi foreslår OSB-plater som hovedmateriale.

ReMidafestivalen

TrondheimReMidafestivalen ble arrangert i juni 2012 med formål å spre informasjon rundt ReMida-senteret. ReMida er et senter for utveksling av ideer og dialog omkring temaene utdanning og bærekraftig utvikling. I forbindelse med festivalen hadde vi ansvar for møblering av uteområdet og utarbeiding av grafisk profil mm. Alt ble gjennomført og laget av gjenbruksmaterialer, noe som var viktig for å skape et gjennomført uttrykk som formidlet ReMidas arbeid og ideologi.

Logg inn