To romturister AS

To romturister ASUelands gate 59K 0460 Oslo
Telefon: 913 72 119 og 489 97 427 E-post: post@toromturister.no Nettside: www.toromturister.no

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur Etableringsår: 2013 Antall medarbeidere: 2

Kort om kontoret

To romturister drives av arkitektene Grete Lyche og Line Kaasine, ble etablert i 2013 og holder til i Oslo. Vi har samarbeidet i nesten ti år om prosjekter som spenner vidt i både skala og tematikk og jobber for tida med både små byggeprosjekter og større planoppgaver. Likt turistens nysgjerrighet for det ukjente, har vi stor glede av å utsette oss for nye sammenhenger og problemstillinger, av en åpen undrende tilnærming til det meste, av zooming inn og ut av skalaer og vrengning av innsiden ut.

Prosjekter

PLUSSBY2050

VINNER ÅPEN PLAN- OG IDÉKONKURRANSE HOVINBYENEr kulturproduksjon, rekreasjon og kunnskapsnæringer alene egnet som drivkrefter for en levedyktig byutvikling? Eller kan et landskap av infrastruktur og enklaver være sterkere som verktøy for å få til en 2050-by som produserer, ikke konsumerer, overskudd?

UNDER 40

VANDREUTSTILLING FOR NASJONALMUSEETUtstillingsdesignen skal synliggjøre elleve unge arkitekters interessefelt, arbeidsmetoder og produksjon. Den skal løse behovet for tematisk inndeling, skape romlige kvaliteter og binde sammen arkitektenes presentasjon av seg selv. Med strenge krav til robusthet, størrelser, volum, vekt og mobilitet, er designen utviklet som en kombinert fraktekasse og utstillingsmonter. Både for å ivareta fleksibilitet, men også begrense volum og behovet for fjernlagring. På vandring fra mai 2014.

NY LYKKEBU

HYTTE PÅ NOREFJELLNy Lykkebu skal være tilfluktssted for to nesten-pensjonister og samtidig huse små og store med andre forventninger enn det spartanske hyttelivet på den opprinnelige bua. Hytta har en enkel bygningskropp, med saltak og møneretning som følger terrenget. Hytta har knadde løsninger som er kompakte der det trengs og tilstrekkelig romslige hvor relevant. Intensjonen er å skape et spenn av mange og små steder, utsikter og situasjoner.

Logg inn