Kolab Arkitekter AS

Kolab Arkitekter ASBernt Ankers Gate 10 B0183 OSLO
Telefon: 41541682 E-post: post@kolab.no Nettside: www.kolab.no

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur, Sammensatt Etableringsår: 2014 Antall medarbeidere: 3

Kort om kontoret

Kolab Arkitekter har base i Oslo, og tar på oss små og mellomstore oppdrag innenfor nybygg, transformasjon og interiør. Vi jobber bredt innen for feltene arkitektur, utsmykning, scenografi og undervisning, og tar gjerne litt utradisjonelle oppdrag i bygg eller by. Vi har også erfaring fra ombygging av loft og kjeller i bygårder, transformasjon av leiligheter og industrilokaler, og tilbygg og påbygg til eneboliger. Kontoret har sentral godkjenning og er medlem av NAL.

Prosjekter

Gjennomsikten

PorsgrunnGjennomsikten er et lite utkikkstårn langs elvebredden mellom Skien og Porsgrunn. Paviljongen er transparent, men på grunn av treverkets dimensjonering varierer gjennomsiktigheten avhengig av tilskuerens posisjon. Paviljongen er nærmere fem meter høy, og er bygget med en takterrase under bjørketreet på tomta. Under denne er et lite rom med utsikt over elva som flyter forbi, direkte ovenfor den første offentlige badeplassen i den tidligere så forurensede Porsgrunnselva.

Black Box Teater

OsloTransformasjon av foajeen på Black Box Teater i Oslo. Det forhenværende industrilokalet har særs god takhøyde og store vindusflater, men fremstod mørkt og uforløst. I dag er rommet preget av lange gjennomsiktige gardiner, grønne planter, mobile installasjoner til lys, lyd og billettsalg, samt møbler av industriell karakter. Prosjektet er laget i samarbeid med a-works.

Naust V

VikebygdNaust V er et ombygd båthus i Vikebygd laget for sosiale sammenkomster på sommerhalvåret, som et tillegg til familiens sommerhus på samme eiendom. På avstand innordner naustet seg lokal byggeskikk, mens på kloss hold vil det avsløre uventede kvaliteter. Prosjektet er laget i samarbeid med Koreo Arkitekter.

Logg inn