ASK ARCHITECTS AS

ASK ARCHITECTS ASNORDRE BANEGATE 364515 MANDAL
Telefon: 91000953 E-post: contact@askarchitects.net Nettside: www.askarchitects.net

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur, Landskapsarkitektur Etableringsår: 2011 Antall medarbeidere: 2

Kort om kontoret

Ask Architects holder til i inspirerende omgivelser på Ballastbrygga hvor elva og industriområde i transformasjon gjenspeiler seg i vårt kontor. Arkitektur er en del av en større sammenheng, og for oss er det viktig å utnytte ressursene i omgivelsene for å skape nye rom med kvalitet og integritet. Vi leverer tjenester i form av ideer. For oss er nytenkning viktig, og det å frembringe nye innfallsvinkler på gitte situasjoner er vår merkevare.

Prosjekter

NAV-Bygget

Mandal/NorgeTomme industrilokaler og et ønske om å lokalisere offentlige institusjoner i sentrumsnær beliggenhet var bakgrunnen for et mulighetsstudie for omgjøring av den massive betongbygningen som tidligere har rommet spiggerindustri. Prosjektet viser hvordan ”Buehallen” kan bevares gjennom reproggrammering, og dermed samtidig bidra til en byutvikling som ivaretar en bit av det industrielle særpreget i bydelen Nedre-Malmø.

Hytte Macfarlane - Hermansson

Skjernøya/NorgeHytte Macfarlane – Hermansson ligger fastkilt som drivved i et lite skar på øyas nordside. Sjøen er i nord-vest, og den lave, smale bygningskroppen gir samtlige oppholdsrom utsyn mot vannet. Sommerhytten deles i to ved at en passasje skjærer gjennom der hvor vannet renner under hytten. Passasjen kan stenges av når livet på hytten stilner. Det horisontale uttrykk understreker tomtas terreng og bruk av naturstein knytter hytten til de karakteristiske steinene som preger tomta og knausene rundt.

Transformasjon Villa Wattnegata

Mandal/NorgeEn viktig del av vårt arbeid består av å kommunisere og å koordinere kunnskap og informasjon mellom oppdragsgiver, håndtverkere, eksterne rådgivere og myndigheter. Vårt viktigste redskap er tegninger og modeller, både vha digitale og fysiske verktøy. Vi bruker tegneregler som er utviklet av Mies van der Rohe og introduserer fargene rød og gul for å differensiere mellom eksisterende, nytt og revet. Forskjellen fra Mies van der Rohe er at han brukte metoden i 2-D, vi bruker den i 3-D.

Logg inn