Studio Vabø

Studio VabøValberget 114006 Stavanger
Telefon: 98076227 E-post: lise@studiovabo.com Nettside: www.studiovabo.com

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur, Sammensatt Etableringsår: 2016 Antall medarbeidere: 1

Kort om kontoret

Studio Vabø ble etablert i 2016 av arkitekt MNAL Lise Vabø. Kontoret arbeider med prosjekter av ulik målestokk - alt i fra bolig og hytte til mulighetsstudier, leiligheter og transformasjon. Firmaet har en genuin interesse i stedsbunden arkitektur, og vektlegger en nøysom innledende prosess som tar utgangspunkt i stedets kvaliteter. Prosjektenes ambisjon er å gi mennesket/oppdragsgiver nye positive opplevelser i hverdagen.

Prosjekter

Vindmøllhagen

Ganddal, SandesBolig til familie på 4, som består av to volum med saltak. Volumene danner en architypisk form som er forskjøvet i forhold til hverandre for å danne mindre uterom hvor hovedinngang og have er. Den tynne profilen på taket tar inspirasjon fra låve-bygning som ligger like ved. De ulike vindus-åpningene rammer inn landskapet utenfor.

Møllegata

StavangerEn leilighet i den gamle trehusbebyggelsen i Stavanger har behov for økt tilgjengelighet mellom hovedetasje og loft. Eksisterende inngangsparti er mørkt og upraktisk. Løsningen blir å åpne opp mot loftet og sette inn en smal trapp i tre som opptrer som et figurativt element i inngangspartiet. Trappen inneholder oppbevaring fra begge sider.

Våningshus Hidlefjord gård

Sør-Hidle, Strand KommuneEt gammelt våningshus på øyen Sør-Hidle (ca 1840) skal oppgraderes. Eksisterende laftverkshus er slitt originale vinduer og belistning har blitt skiftet ut. Fasadene har blitt tilbakeført til sin opprinnelige storhetstid. I tillegg er noen nye grep lagt til som tilrettelegger for bedre romfølelse og økt bruk av våningshuset.

Logg inn